Την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει σε δημοσίευμά του το Associated Press, «δείχνοντας» μάλιστα την Έφη Αχτσιόγλου ως ένα πρόσωπο που θα διεκδικήσει ηγετικό ρόλο.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από το Ζάππειο μετά την εκλογική ήττα και κάνει αναδρομή στην πολιτική του πορεία.

«Ο Τσίπρας αναμένεται να παραμείνει αρχηγός για αρκετές εβδομάδες έως ότου εκλεγεί ο διάδοχός του από τα μέλη του κόμματος. Κανένα εξέχον μέλος του κόμματος δεν έχει καλέσει δημόσια τον Τσίπρα να παραιτηθεί μετά την εκλογική ήττα, αν και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, πρώην υπουργός Οικονομικών του Σύριζα, τον είχε προτρέψει να σκεφτεί τα αποτελέσματα και να λάβει τις απαραίτητες ενέργειες» αναφέρει στο ρεπορτάζ του το Associated Press και σημειώνει για την Έφη Αχτσιόγλου, το όνομα της οποίας βρίσκεται στα επικρατέστερα για την διαδοχή.

«Η 38χρονη Έφη Αχτσιόγλου, πρώην υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, έχει λάβει υποστήριξη από τμήμα του κόμματος για να διεκδικήσει ηγετικό ρόλο, αλλά δεν έχει συζητήσει δημόσια τα σχέδιά της» σημειώνει το Associated Press και προσθέτει:

«Οι σχολιαστές έριξαν ευθύνες για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στηναρνητική εκστρατεία του κόμματος, την αναβίωση του παραδοσιακά ισχυρού ΠΑΣΟΚ και την εμφάνιση αποσπασμένων κομμάτων με επικεφαλής τους πρώην συμμάχους του Τσίπρα, συμπεριλαμβανομένου του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη».
 
Top