Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΚΟΜΜΑΤΩΝ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ»

Η Χριστιανική Δημοκρατία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση με αφορμή την ανακήρυξη από τον Άρειο Πάγο των συνδυασμών που θα μετάσχουν στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου:

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί το Κίνημα «Χριστιανική Δημοκρατία» θα μετάσχει στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές μέσα από τον συνασπισμό κομμάτων «Πολιτική Πρωτοβουλία», ο οποίος ανακηρύχθηκε από τον Άρειο Πάγο. Το συμμαχικό σχήμα δημιουργήθηκε τυπικά από τη Χριστιανική Δημοκρατία και την «Δημοκρατική Αναγέννηση» και μετέχει ισότιμα σ’ αυτό η «Ομάδα Πολιτικής Πρωτοβουλίας».

Σκοπός της εκλογικής παρουσίας μας είναι να καταδειχθεί ότι με βάση ένα ελάχιστο κοινό πολιτικό πρόγραμμα, μια άλλη πορεία της Χώρας είναι εφικτή. Διαφορετική από τον καταστρεπτικό μονόδρομο στον οποίο μας έχει εγκλωβίσει το σύνολο του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος. Που ενώ υπηρετεί την ίδια πολιτική, ενόψει εκλογών καμώνεται ότι «διαφωνεί» αναμεταξύ του.

Μια πολιτική παρουσία με βασικούς άξονες:
-Την κοινωνική δικαιοσύνη και πρώτο στόχο την ανατροπή των συνεπειών των μνημονίων και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που σταδιακά εξαθλιώνουν το λαό.

-Την ολοκληρωμένη λειτουργία της δημοκρατίας, ιδίως ώστε να εξαλειφθούν νομοθετικές ρυθμίσεις και φαινόμενα αυταρχισμού και οι εκλεγμένες κυβερνήσεις να λογοδοτούν αποκλειστικά στο λαό που τις εκλέγει και όχι σε ξένα κέντρα αποφάσεων.

-Τη διασφάλιση της εθνικής ακεραιότητας της Χώρας που απειλείται από τον νεο-οθωμανικό ιμπεριαλισμό και τη λύση του Κυπριακού με πλήρη ανατροπή των συνεπειών και των παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου της εισβολής και κατοχής του 1974.

Η «Πολιτική Πρωτοβουλία» θα είναι παρούσα στις περισσότερες εκλογικές περιφέρειες: Σε ολόκληρες τις Περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου και Πελοποννήσου, και στις Περιφερειακές Ενότητες (πρώην νομούς) Εύβοιας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Μαγνησίας, Λάρισας, Καρδίτσας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Δράμας, Καβάλας, Έβρου, Ξάνθης, Χίου και Σάμου.

Καλούμε να μας στηρίξει με την ψήφο του όποιον/α εκφράζεται από το πρόγραμμά του συνδυασμού μας, το κείμενο του οποίου επισυνάπτουμε και θα εξειδικεύεται κατά περίπτωση. Διότι «χαμένη ψήφος» είναι αυτή η οποία φέρνει αποτέλεσμα αντίθετο με τις προσδοκίες αυτού που ψήφισε. Και με δεδομένο ότι ύστερα από κάθε εκλογική αναμέτρηση, η επιλογή του «λιγότερο κακού» έχει αποδειχθεί το χειρότερο.
Από το Γραφείο Τύπου της Χ.Δ.


 
Top