Μέσα από μια συνέντευξη-παρωδία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να κατευνάσει τη λαϊκή οργή για την τραγωδία στα Τέμπη και να εγκαινιάσει την προεκλογική περίοδο «δείχνοντας» εκλογές τον Μάιο.

Το χθεσινό ντροπιαστικό σόου με την υπογραφή του Σταύρου Θεοδωράκη έχει ξεσηκώσει θυελλώδεις αντιδράσεις ενώ μεγάλο μέρος της κριτικής εστιάζει στην απάντηση του πρωθυπουργού σε μια κοπέλα που παραλίγο να αποτελεί ακόμα ένα θύμα της φονικής σύγκρουσης στα Τέμπη.

Στο ξεκίνημα της συνέντευξης ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε αντιμέτωπος με ερωτήματα νέων ανθρώπων που βίωσαν τη φρίκη από τη σύγκρουση των δύο τρένων. Σε αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση της Ευδοκίας Τσαγκλή και κατέληξε να απαιτεί από την ίδια να βάλει πλάτη για να πάει μπροστά η χώρα.


Αναλυτικά ο διάλογος και η απάντηση Μητσοτάκη

Στ. Θεοδωράκης: Θέλω να δώσω προτεραιότητα σε κάποια ερωτήματα που μου στείλανε παιδιά που ήταν στο τρένο. Ευδοκία Τσαγκλή, σύμβουλος επικοινωνίας, ήταν στο τρένο: «Αν ήμουν κόρη σας κ. Πρωθυπουργέ και μετά από αυτό που έπαθα, σας έλεγα πως φοβάμαι και θέλω να αλλάξω χώρα, τι θα με συμβουλεύατε;».

Κυρ. Μητσοτάκης: Καταρχάς είδα την εκπομπή την οποία κάνατε κ. Θεοδωράκη και είδα αυτά τα οποία είπε δημόσια η Ευδοκία, με πολύ θάρρος, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά. Θα έλεγα στην Ευδοκία η οποία έχει ηλικία -απ’ ό,τι κατάλαβα λίγο μεγαλύτερη από τη μεγαλύτερη μου κόρη- ότι έχει κάθε λόγο να είναι θυμωμένη, να φοβάται, να ανησυχεί. Δε γίνεται σήμερα ένα νέο παιδί να μπαίνει στο τρένο και να αισθάνεται ότι μπορεί να του συμβεί κάτι τόσο τραγικό. Θα της έλεγα όμως ότι πρέπει τελικά να επιμείνει. Να βάλει και αυτή πλάτη για να αλλάξει αυτή η χώρα.

koutipandoras.gr

 
Top