·Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ ζητούν την λήψη μέτρων για την ασφάλεια των συγκοινωνιών


Την απόφαση να συμμετάσχει στην απεργία που έχει προκηρυχθεί για την Τετάρτη (8/3) πήρε και το Σωματείο Τεχνικών και Εργαζομένων σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Όπως αποφασίστηκε σε έκτακτο ΔΣ, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα τραβήξουν χειρόφρενο από την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 6:00 μέχρι την Πέμπτη 9 Μαρτίου στις 6:00.

Τι ζητούν οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Η απόφαση πάρθηκε έπειτα από απόφαση του έκτακτου διοικητικού συμβουλίου και σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν πως «στεκόμαστε τόσο πλευρό των εργαζομένων στο ΟΣΕ και τους συγγενείς των θυμάτων στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη κι απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει».

Το σωματείο ζητά ασφαλή και σύγχρονη δημόσια συγκοινωνία και τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια εργαζόμενων και επιβατών. Παράλληλα, απευθύνουν κάλεσμα στο συλλαλητήριο στις 13:00 η ώρα στην πλατεία Συντάγματος.


Απεργούν την Τετάρτη ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ

Υπενθυμίζουμε πως η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου, αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας για την Τετάρτη, 8 του Μάρτη 2023, μετατρέποντας τη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία.

Την ίδια στιγμή, χαιρετίζοντας τις κινητοποιήσεις που απαιτούν να αποδοθούν ευθύνες για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει στην απεργία της 8ης Μαρτίου 2023 και στη συγκέντρωση στις 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

«Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα», αναφέρει η ΔΟΕ και προσθέτει: «Όλοι οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους γονείς και τους μαθητές μας μπορούμε να δείξουμε τη δύναμή μας και την απόφασή μας να μην σιωπήσουμε και να απαιτήσουμε, οργανωμένα, να αποδοθούν οι ευθύνες χωρίς συμψηφισμούς και συγκαλύψεις».

Δεμένα στον Πειραιά τα καράβια

Παράλληλα, την κήρυξη 24ωρης απεργίας για την Τετάρτη 8/3/2023, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων που αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά, αποφάσισε σε σημερινή της συνεδρίαση η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με αφορμή τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Η κινητοποίηση αρχίζει στο 00.01 τα ξημερώματα της Τετάρτης έως στις 24.00 της ίδιας ημέρας. Σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ αναφέρει ότι η «στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων της χώρας για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Παν-Πειραϊκής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων…» απαιτώντας την πλήρη διαλεύκανση όλων των πτυχών της σύγκρουσης των δύο τρένων και τη λήψη όλων εκείνων των μέτρων που απαιτούνται για ασφαλείς χερσαίες και θαλάσσιες μεταφορές και συγκοινωνίες.
 
Top