Τιμημένοι μου αναγνώστες, ίση μέρα και ίση νύχτα λέει σήμερα. Εαρινή ισημερία. Τι λέτε ρε παιδιά. Στην Ελλάδα, έχουμε σκοτάδι κάτι χρόνια τώρα και δεν λέει να φωτίσει με τίποτα. Ποιά εαρινή ισημερία και άλλα τέτοια ποιητικά και ρομαντικά, που κουτουλάμε γιατί δεν μπορούμε να δούμε την πραγματικότητα. Καλά μου παιδιά, στα κόκκινα και σήμερα τα νεύρα μου κι αν θέλετε να τσιτώσετε και σεις, δείτε από την αρχή τι είπαν ο Γεραπετρίτης και ο Κ.Αχ.Καραμανλής, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Αυτές τις ομιλίες θα έπρεπε κανονικά ο Συριζα, να αγοράσει τηλεοπτικό χρόνο, σε όλα τα κανάλια και να παίζουν συνέχεια. Δεν χρειάζεται ν κάνει τίποτα άλλο ο Τσίπρας…

Ο “έγκριτος” εκδότης που ανέλαβε τη “βρώμικη” δουλειά κατά ΣΥΡΙΖΑ-Πολάκη

Έλα ο… καλλιτέχνης, ο ευγενής, με την γλώσσα την αργή, την δουλεμένη, που μπορεί να γίνει και λιμανίσια. Έλα, ο πυλώνας του συστήματος που δεν υπερασπίστηκε ποτέ του τα μνημόνια, από την εφημερίδα του και το ραδιόφωνό του ( γιατί γελάτε κύριοι;) . Τιμημένοι μου αναγνώστες, όχι δεν θέλω να γράψω για να υπερασπιστώ τον Παύλο Πολάκη. Σιγά μην θέλει υπεράσπιση από την Στήλη Άλατος ο Πολάκης. Όχι θέλω να υπερασπιστώ την λογική, έναντι του παραλογισμού που ζούμε, με τον καθέναν που νομίζει ότι η ελληνική κοινωνία, αποτελείται από χρυσόψαρα. Δύο ημέρες μετά την φωτιά στο Μάτι και όταν ακόμη οι συγγενείς των νεκρών δεν είχαν αναγνωρίσει τους ανθρώπους τους, μία εφημερίδα κυκλοφόρησε με τις φωτογραφίες της Δούρου και του Ψινάκη και με τίτλο: “Τους έκαψαν”. Έχουν περάσει περισσότερες από 20 μέρες από τα Τέμπη και ακόμη περιμένω την ίδια εφημερίδα, να κυκλοφορήσει με πρωτοσέλιδο τις φωτογραφίες του Καραμανλή και του Μητσοτάκη και με τίτλο : “Τους σκότωσαν”. Γιατί να διαφέρει η προσέγγιση της εφημερίδας από γεγονός σε γεγονός. Μετράει αλλιώς η ζωή στην μία και αλλιώς στην άλλη περίπτωση; Και εννοώ την δημοσιογραφική προσέγγιση καλά μου παιδιά, για να μην παρεξηγηθώ. Και εδώ που τα λέμε, μιας και έγραψα για δημοσιογραφική προσέγγιση, σε οποιαδήποτε κανονική χώρα, όπου η δημοσιογραφία ασκείται από δημοσιογράφους, ποτέ εκδότης εφημερίδας και ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού, δεν θα συνέχιζε την καριέρα του παρουσιαστή δελτίου ειδήσεων. Από που κι ως που ένας επιχειρηματίας, μπορεί να είναι και να θεωρείται (σε μια κανονική χώρα), αμερόληπτος δημοσιογράφος, όταν έχει “ανοιχτή γραμμή” με την εξουσία και τα επιχειρηματικά κέντρα που την στηρίζουν. Αυτά για σήμερα για τον συγκεκριμένο, με την εκπαιδευμένη γλώσσα, που νομίζει ότι οι Έλληνες έχουν μνήμη χρυσόψαρου.


Η δήθεν αριστερή πένα σε παράκρουση

Άχου το το καημένο, που τον τσουρουφλισε ο ήλιος και νομίζει ότι έχει περάσει μέσα από την φωτιά της κόλασης. Τέτοια ιδέα έχει, για τον εαυτό της, η δήθεν αριστερή πένα. Έχει “καβαλήσει την καλαμιά στον κάμπο” και προσπαθεί να μας αποδείξει, ότι η ασημαντότητά της είναι τόσο μεγάλη, που μπορεί να γράφει ότι εκπροσωπεί την δημοκρατική παράταξη ή τις προοδευτικές δυνάμεις. Αφορμή για τις γραμμές μεγαλομανίας, που έδωσε στους ιστορικούς του μέλλοντος, η δήθεν αριστερή πένα, ήταν η “συγχώρεση” ή η “άφεση αμαρτιών”, του Τσίπρα προς τον Πολάκη. Τιμημένοι μου αναγνώστες, όταν είναι πολλά τα μποφόρ και η τρικυμία εν κρανίω, έχει υπερνικήσει κάθε δικλείδα ασφαλείας, κάθε δικλείδα που θα μπορούσε να σε αποτρέψει από το να εκτεθείς και να παρουσιαστείς στην… παρέλαση, ολόγυμνος μπροστά στα μάτια όλων, τότε γράφεις σαν την δήθεν αριστερή πένα, που με δύο σημερινά της άρθρα, σε άλλο ιστότοπο, από αυτόν που έριχνε μέχρι χθες το δηλητήριό της για να επηρεάσει καταστάσεις στον Συριζα. Σας έχω επανειλημμένως, γράψει καλά μου παιδιά, για την μεγαλομανία της δήθεν αριστερής πένας, που δεν θεωρούσε ικανό τον Τσίπρα και του έδινε μέχρι και συμβουλές ποιους πρέπει να υπουργοποιησει, ποιους να διώξει , ποιους να κρατήσει και ούτω καθεξής. Ε, ο Τσίπρας τελικά όπως φάνηκε δεν ακολουθεί τις συμβουλές του και η δήθεν αριστερή πένα, που ονειρευόταν, ένα νέο “εκσυγχρονιστικό-Σημιτικό” μόρφωμα με αρχηγό τον Τσίπρα, αντέδρασε και με το πρώτο της άρθρο “καταχεριάζει ” τον Τσίπρα, ενώ στο δεύτερο που αναφέρεται στον Πολάκη, ακολουθεί κατά γράμμα το αφήγημα της ΝΔ και του αντισύριζα μετώπου. Άλλωστε καλά μου παιδιά, η δήθεν αριστερή πένα , όταν αναφερόταν σε αυτούς που ήθελε ( ο ίδιος ή κάποιος άλλος, που την έβαζε να “συμβουλεύει” τον Τσίπρα, για τους δικούς του λόγους), υιοθετούσε τα επιχειρήματα που έφευγαν με τα non paper από το Μέγαρο Μαξίμου. Είτε διάβαζες την αριστερή πένα,είτε άκουγες τον Γιάννη Οικονόμου και τα παπαγαλάκια του, ένα και το αυτό.
Πάντως τιμημένοι μου αναγνώστες, καμία δουλειά δεν είναι ντροπή και είναι θεμιτό να δουλεύεις είτε για τον επιούσιο είτε για το παντεσπάνι σου. Αρκεί να έχεις το θάρρος να πεις για ποιον δουλεύεις και όχι να το κρύβεις. Γιατί καλή μου δήθεν αριστερή πένα, για να έχεις το μπόι, να εκτοξευεις απειλές , κατά αρχηγών κομμάτων και να τους ενημερώνεις ότι δεν θα τους ψηφισει ολόκληρη η προοδευτική παράταξη, πρέπει να έχεις και κάποια απόδειξη ότι η προοδευτική παράταξη σε ακολουθεί. Ιδού “πεδίον δόξης λαμπρό” να κατέβει στην πολιτική και να κατατροπώσει, τον Τσίπρα που δεν ακούει τις συμβουλές του.
 
Top