Σε οξείς τόνους η Χαριλάου Τρικούπη απάντησε στις δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος σχολίασε νωρίτερα με απορία  την αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη ότι θα προτείνει για πρωθυπουργό άλλο πολιτικό πρόσωπο, εκτός από Μητσοτάκη-Τσίπρα.

Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, δρομολογώντας ανοικτή ρήξη με τον πρώην υπουργό, έκαναν την εξής διαρροή: «Είναι πολιτικά παράδοξο ο Α. Λοβέρδος να έχει κοινές αγωνίες με τον Γ. Οικονόμου και τον Α. Σκέρτσο».

Η ανακοίνωση, όπως σχολίαζαν στελέχη της Χ. Τρικούπη, αποτυπώνει την «απόσταση και την δυσαρέσκεια» που επικρατεί στο επιτελείο Ανδρουλάκη για τις δηλώσεις Λοβέρδου. Και -«απαντώντας στη ΝΔ, όχι στον Λοβέρδο» όπως έσπευδαν να διευκρινίσουν-  πρόσθεταν δηκτικά ότι «πρώτα ο αρχιτέκτονας παίρνει την εντολή, μετά εκπονείται το σχέδιο και στο τέλος τοποθετείται η κεφαλή του σχεδίου. Δεν πάμε ανάποδα, ούτε συγκυριακά».

Ανδρουλάκης: Ούτε Μητσοτάκης ούτε Τσίπρας για πρωθυπουργός -Θα προτείνω άλλο πολιτικό πρόσωπο
Αφορμή γι' αυτή την διαρροή είναι η άποψη που εξέφρασε νωρίτερα, ο Ανδρέας Λοβέρδος κληθείς να σχολιάσει την δήλωση Ανδρουλάκη στην ΕΡΤ: «Όταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα- για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι πολίτες», δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, υπογραμμίζοντας ότι είναι στην διακριτική ευχέρεια του κ. Ανδρουλάκη να πει προ των εκλογών ποιον προτείνει για πρωθυπουργό.

Λοβέρδος: Δεν γνώριζα την επιλογή Ανδρουλάκη για πολιτικά πρόσωπα σε κυβέρνηση συνεργασίας
«Το ΠΑΣΟΚ έχει αρχηγό, άρα όποιος το ψηφίζει, το ψηφίζει για να είναι αυτός ο ηγέτης χώρας», είπε επιπλέον ο κ. Λοβέρδος και υπογράμμισε ότι δεν γνώριζε σχετικά με την επιλογή του κ. Ανδρουλάκη να αναφερθεί στην αξιοποίηση πολιτικών προσώπων σε μια ενδεχόμενη κυβέρνησης συνεργασίας. «Πρόκειται για μια προσθήκη στην όλη συζήτηση», είπε και υπογράμμισε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να καταγράψει όσον το δυνατόν μεγαλύτερο εκλογικό αποτύπωμα. «Όλα θα τα δείξει η κάλπη», υποστήριξε ο κ. Λοβέρδος και σχετικά με τις δημοσκοπήσεις, είπε πως «μετά το τραγικό συμβάν στα Τέμπη επικρατεί μια διανοητική ακαταστασία».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, χθες, δήλωσε ότι από την στιγμή που δεν υπάρξει αυτοδυναμία στις εκλογές, θα προτείνει άλλο πολιτικό πρόσωπο επιμένοντας στη γραμμή «όχι Μητσοτάκης ή Τσίπρας για πρωθυπουργός». Δεν διευκρίνισε, ωστόσο, ποιον εννοεί και ούτε πρότεινε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο.

«Η άποψή μου είναι ότι δεν μπορεί να μην είναι πολιτικό πρόσωπο, όπως αυτά που διαβάζω και διαχέει κυρίως το Μέγαρο Μαξίμου για να ενοχοποιήσει και να φτιάξει σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Απαντώ σε αυτά τα σενάρια με έναν τρόπο: Πολιτικά πρόσωπα τα οποία θα μπορούν να εκφράσουν το φιλόδοξο αυτό προγραμματικό σχέδιο» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι η επιλογή των πολιτικών προσώπων θα εξαρτηθεί από τη δύναμη των κομμάτων.

«Γι’ αυτό ζητώ ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα μπορεί να δώσει στα πρόσωπα των υπουργείων, γιατί δεν είναι μόνον ο πρωθυπουργός, είναι και τα κρίσιμα υπουργεία, να έχουν υψηλή επάρκεια, υψηλή αξιοπιστία, να είναι φορείς της διαφάνειας», ανέφερε.

Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι εάν δεν έχει ισχυρό ποσοστό το ΠΑΣΟΚ, δεν θα μπει σε συγκυβέρνηση. «Αν δεν έχουμε ισχυρό διψήφιο ποσοστό, ο ελληνικός λαός δεν θα μας έχει δώσει την εντολή την οποία ζητώ για να πάμε σε αυτό το στάδιο. Ο λαός αποφασίζει. Δεν μπορεί να σου λέει ο λαός ότι δεν σε θέλει στην κυβέρνηση και εσύ να προσπαθείς να μπεις με το στανιό. Όπως, επίσης, όταν ο λαός ρίχνει πολύ σε ποσοστά το σημερινό κόμμα εξουσίας ή το προηγούμενο, δεν μπορεί να μην παίρνουν το μήνυμα τα πρόσωπα που διοίκησαν τη χώρα», τόνισε.
 
Top