Σε νέες αποκαλύψεις σχετικά με ολοσχερή διαγραφή υποθήκης ακινήτου 1.485 τ.μ. του Νίκου Χατζηνικολάου για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 3.629.805€ της εταιρείας «REAL FM AE», προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης.

Ο ίδιος, με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό στο Facebook, περιγράφει ότι ενώ το 2017 η Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης της ΑΑΔΕ προέβη σε εγγραφή υποθήκης στην κατοικία επιφανείας 1.485 τ.μ. του Νίκου Χατζηνικολάου για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 3.629.805€ της εταιρείας «REAL FM AE» -στην οποία από το 2015 ήταν πρόεδρος- το 2020 και κάνοντας χρήση διατάξεων νόμου που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κατάφερε να βγάλει το εν λόγω ακίνητο από την υποθήκη, χωρίς να καταβάλει κάποιο χρηματικό αντίτιμο.

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Πολάκης αναφέρει ότι «το 2020 (δηλ. επί κυβέρνησης Μητσοτάκη) ο Νίκος Χατζηνικολάου, κάνοντας χρήση διατάξεων νόμου του 2019 που ψήφισε η ΝΔ μαζί με το ΚΙΝΑΛ, κατόρθωσε μέσα σε λίγες μόνο ημέρες να πετύχει την εξάλειψη και ολοσχερή διαγραφή της υποθήκης που είχε επιβληθεί στο σπίτι του το 2017 για τα παραπάνω χρέη της "REAL FM AE" (ύψους 3.629.805€), χωρίς να έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ για τη συγκεκριμένη οφειλή».

Καταλήγοντας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «το "Δικαιοσύνη παντού" δεν είναι σύνθημα, είναι κοινωνική απαίτηση και προϋπόθεση για βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας».

«Γι' αυτό και θα γίνει πράξη από τις 22.5.2023 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα» επισημαίνει.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόσφατη αντιπαράθεση μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Νίκου Χατζηνικολάου ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καλούσε τον δημοσιογράφο να δώσει απαντήσεις σχετικά με τα χρέη που φέρεται να έχουν οι εταιρείες του δεύτερου, συνολικού ύψους 32.540.044,50 ευρώ.

Ο κ. Χατζηνικολάου απάντησε ότι τα χρέη είναι ρυθμισμένα και εξυπηρετούνται κανονικά, με τον κ. Πολάκη να επανέρχεται θέτοντας πέντε καίρια ερωτήματα σχετικά με τις παραπάνω οφειλές.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:
«Αποκαλύψεων συνέχεια...Ανάρτηση τρίτη και φαρμακερή, Νίκο Χατζηνικολάου.
Το 2017 (δηλ. επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) η Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης της ΑΑΔΕ προέβη σε εγγραφή υποθήκης στην κατοικία, επιφανείας 1.485 τ.μ (!), του Νίκου Χατζηνικολάου για χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 3.629.805€, της εταιρείας "REAL FM AE", στην οποία ο ίδιος ήταν Πρόεδρος από 2.1.2015 (φωτό 1-4)
Το 2020 (δηλ. επί κυβέρνησης Μητσοτάκη) ο Νίκος Χατζηνικολάου, κάνοντας χρήση διατάξεων νόμου του 2019 που ψήφισε η ΝΔ μαζί με το ΚΙΝΑΛ, κατόρθωσε μέσα σε λίγες μόνο ημέρες να πετύχει την εξάλειψη και ολοσχερή διαγραφή της υποθήκης που είχε επιβληθεί στο σπίτι του το 2017 για τα παραπάνω χρέη της "REAL FM AE" (ύψους 3.629.805€), ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ για τη συγκεκριμένη οφειλή!!
Προφανώς, αυτή τη "βοήθεια στην επιχειρηματικότητα" εννοούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και την εξασφάλισε με «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ» διατάξεις βολεύοντας φίλους και συνοδοιπόρους του…..
ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
- Στις 6.12.2019 η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ ψήφισαν τον Νόμο 4646/2019, ο οποίος είχε τον βαρύγδουπο τίτλο "Φορολογική Μεταρρύθμιση με αναπτυξιακή διάσταση για την Ελλάδα του αύριο" (φωτό 5).
Με το άρθρο 34 του εν λόγω νόμου ορίσθηκε ότι εφεξής για τα χρέη εταιρειών προς το Δημόσιο ευθύνονται προσωπικά και αλληλέγγυα ΜΟΝΟ οι εκτελεστικοί Πρόεδροι αυτών (φωτό 6) και όχι ανεξαιρέτως οι Πρόεδροι των Δ.Σ, όπως ίσχυε μέχρι τότε βάσει του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (άρθρ. 50 Ν. 4174/2013, φωτό 7), με το οποίο είχε επιβληθεί η υποθήκη στο ακίνητο του Ν. Χατζηνικολάου.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον (το γιατί θα φανεί στη συνέχεια...) έχει ότι η βασική τροποποίηση που επήλθε από τη ΝΔ ως προς τα πρόσωπα που ευθύνονται αλληλέγγυα για τα χρέη των εταιρειών προς το Δημόσιο, ήταν η προσθήκη της λέξης "εκτελεστικός" στην ιδιότητα του Προέδρου του ΔΣ.
Επιπλέον, με το άρθρο 66 του ιδίου Νόμου ορίσθηκε ότι η παραπάνω διάταξη έχει ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ, δηλαδή αφ' ενός διαγράφονται τα χρέη που είχαν βεβαιωθεί σε όσα πρόσωπα ευθύνονταν αλληλέγγυα βάσει του Ν. 4174/2013 αλλά πλέον δεν ευθύνονται βάσει του Ν. 4646/2019 κι αφ' ετέρου αίρεται κάθε μέτρο που είχε επιβληθεί εναντίον τους (φωτό
Για να το κάνω πιο λιανά: από τις διατάξεις του Ν. 4646/2019 αυτοί που επωφελούνταν, ήταν όσοι είχαν διατελέσει "μη εκτελεστικοί" Πρόεδροι σε εταιρείες που όφειλαν στο Δημόσιο. Τα λοιπά πρόσωπα (διευθυντές, διαχειριστές, διευθύνοντες σύμβουλοι κ.α) εξακολουθούσαν να ευθύνονται προσωπικά και αλληλέγγυα!
- Επικαλούμενος τις παραπάνω διατάξεις του Ν. 4646/2019, ο Νίκος Χατζηνικολάου υπέβαλε στις 22.1.2020 αίτηση προς την ΑΑΔΕ και ζήτησε την εξάλειψη και διαγραφή της υποθήκης που είχε μπει στο σπίτι του το 2017, με το επιχείρημα ότι, λόγω μεταγενέστερης τροποποίησης/ορθής κοινοποίησης του από 2.1.2015 Πρακτικού ΔΣ της "REAL FM AE", ο ίδιος ήταν "ΜΗ εκτελεστικός" Πρόεδρος και άρα δεν ευθυνόταν αυτός για τα χρέη της (με αναδρομική μάλιστα ισχύ από το 2015), αλλά ο Δ/νων Σύμβουλος - αδελφός του, ο οποίος όμως δεν διαθέτει ακίνητη περιουσία!!!
- Στις 28.1.2020, μόλις έξι μέρες μετά, δηλαδή με αστραπιαία ταχύτητα για ελληνικό Δημόσιο, η ΑΑΔΕ έκανε δεκτή την αίτηση του Ν. Χατζηνικολάου, εντέλλοντας τον Προϊστάμενο της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης να εμφανισθεί ενώπιον Συμβολαιογράφου και να συναινέσει στη διαγραφή της υποθήκης επί του ακινήτου του Ν. Χατζηνικολάου, όπερ και έγινε με τη σύνταξη της υπ' αριθ. 1619/9.3.2020 Πράξης Εξάλειψης Υποθήκης (φωτό 9 - 11)!!!
ΕΠΙΜΥΘΙΟ
Το "Δικαιοσύνη παντού" δεν είναι σύνθημα. Είναι κοινωνική απαίτηση και προϋπόθεση για βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας. Γι' αυτό και θα γίνει ΠΡΑΞΗ από τις 22.5.2023 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα!!».
 
Top