Της Ιωάννας Υψηλάντη

Είδαμε, ακούσαμε και γελάσαμε με την Χολιγουντιανή παράσταση, που...

δόθηκε, στα εδάφη της Ουκρανίας και της Πολωνίας, προς τιμήν του "πλανητάρχη".
Είδαμε έναν "ατρόμητο" Μπάιντεν να βαδίζει χεράκι-χεράκι με τον Ζελέ, για να μην χάσει τον προσανατολισμό του, στην πλατεία του Κιέβου, αφού, πρώτα, βεβαίως, είχε πάρει το "οκ", από τους Ρώσους, για την προσωπική του ασφάλεια.
Όλοι οι Δυτικοί παπαγάλοι αναφέρθηκαν σ΄ αυτόν τον "ηρωισμό" του αφεντικού, αλλά "ξέχασαν" ν΄αναφερθούν, στον σκοπό της επίσκεψης.
Ο Πρόεδρος της Μεγάλης εξουσίας έσπευσε να μην πάρει κρατικά ομόλογα της Ουκρανίας,, αλλά τα προσωπικά περιουσιακά  στοιχεία της οικογένειάς του, τα οποία επένδυσε σε πολλά επιχειρηματικά έργα στην Ουκρανία.
Τις μετοχές αυτές τις αγόρασε, μέσω του γιου του Χάντερ, σε συνέργεια με τον προηγούμενο Πρόεδρο της Ουκρανίας, Ποροσένκο, όταν ακόμα, ο Μπάιντεν ήταν "δεξί χέρι" της Προεδρίας Ομπάμα.
Όταν ξέσπασε ο θόρυβος, στις ΗΠΑ, για αυτά τα σκάνδαλα διαφθοράς, που εξακολουθούν να εμφανίζονται συστηματικά, στον χώρο πληροφοριών, παρά το γεγονός ότι αυτός ο χώρος  ελέγχεται αυστηρά, τότε "ξύπνησε".
Η επίσκεψη του στην Ουκρανία, ήταν, ουσιαστικά, το τελευταίο του "αντίο" στην χώρα, που αύξησε αισθητά τον πλούτο της οικογένειας Μπάιντεν.
Το ταξίδι ήταν επιτυχημένο. Έλυσε τα προσωπικά του ζητήματα και υπέδειξε, στους Ευρωπαίους πώς θα πρέπει να συμπεριφερθούν. Να συσπειρωθούν, δηλαδή, γύρω από το άρθρο 5 της Συνθήκης του ΝΑΤΟ, για να προστατευθούν,που σε ΕΜΑΣ (ΗΠΑ), θα φέρει οικονομικά κέρδη και σε ΕΣΑΣ (ΕΕ), απώλειες και συνεχόμενη εμπλοκή, σε μια στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία. όλο και περισσότερο.
Ωστόσο, όλα τα κέρδη αυτής της πολιτικής, θα ταξιδεύουν διατλαντικά.
Πάντως, ήταν εντυπωσιακή η άφιξη του Μπάιντεν, στο Κίεβο υπό τον ήχο των σειρήνων του πολέμου και η "ηρωική" του βόλτα, ενόψει των υποτιθέμενων βομβαρδισμών, στους δρόμους του Κιέβου.
Όσο, για το κράτημα χεράκι-χεράκι και τις αγκαλίτσες με τον φασίστα Ζελένσκι, αυτό θα το εκλάβουμε, ως μία ευγενική χορηγία του αφεντικού, προς τον δούλο του.

 
Top