Οροφή κατέρρευσε στην Οδοντιατρική Σχολή του ΑΠΘ με τον πρύτανη, Νίκο Παπαϊωάννου να τονίζει ότι αναμένεται η γρήγορη αντικατάσταση της, ενώ οι φοιτητές δηλώνουν ότι από τύχη δεν έπεσε πάνω τους η οροφή.

«Την Κυριακή το βράδυ μας ενημέρωσαν ... καλοριφέρ στον 4ο όροφο του κτιρίου έπεσε ... είχε μεγάλη πίεση, ήταν Κυριακή και έτρεχε πολλές ώρες. Έφτασαν τα νερά μέχρι τον 1ο όροφο»,ανέφερε ο Νίκος Παπαϊωάννου.

Την επόμενη ημέρα κατά τον ίδιο καθαρίστηκαν τα συντρίμμια της ψευδοροφής που κατέρρευσε μέσα στο χώρο μίας από τις κλινικές και απομακρύνθηκαν τα νερά, ενώ αναμένεται η αποκατάσταση της ψευδοροφής. Οι ζημιές στις τρεις κλινικές που επηρεάστηκαν δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμη πλήρως.

Όπως είπε ο κ. Παπαϊωάννου η μία παραμένει εκτός λειτουργίας καθώς «δεν έχουν γίνει ακόμα τα ηλεκτρολογικά».

Σημειώνεται ότι σήμερα φοιτητικές οργανώσεις καλούν σε κινητοποιήσεις για το συγκεκριμένο περιστατικό, αρχικά στον πρόεδρο της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ στις 11.00 και στη συνέχεια σε φοιτητικό συλλαλητήριο στις 12.00 στις Α' εστίες.

Με ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική ΚΣ στην Οδοντιατρική του ΑΠΘ καλούν σε κινητοποίηση την Τετάρτη 22/2 στις 11 π.μ., στον πρόεδρο της σχολής και στη συνέχεια σε συμμετοχή στο φοιτητικό συλλαλητήριο στις 12 μ., στις Α’ εστίες.

Στην ανακοίνωση τους αναδεικνύουν ότι «η πολιτική που βάζει στο ζύγι τις ανάγκες των φοιτητών να σπουδάζουν σε σύγχρονα εργαστήρια και κλινικές με τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που δρουν μέσα στις σχολές μας είναι αυτή που έχει οδηγήσει στο να γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων περιστατικών. Από τύχη δεν έπεσε το ταβάνι να μας πλακώσει τις ώρες των κλινικών. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος- αφού σταθήκαμε “τυχεροί” και δεν είχαμε τραυματίες- πολλές από τις κλινικές αναβλήθηκαν και άλλες ακυρώθηκαν. Ως αποτέλεσμα, πολλοί από τους συμφοιτητές μας στα κλινικά έτη χάνουν πολύτιμες ώρες κλινικών, που έτσι κι αλλιώς ήταν ελάχιστες, ενώ δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση για αναπλήρωση αυτών των ωρών».

Τα αιτήματά τους περιλαμβάνουν:
άμεση αποκατάσταση όλων των υλικών ζημιών στο χώρο της σχολής
έκτακτο κρατικό κονδύλι για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και των κλινικών
αναπλήρωση όλων των κλινικών που αναβάλλονται εξαιτίας του περιστατικού.
 
Top