Ελεύθερος αφέθηκε ο Πέτρος Τατσόπουλος, μετά την σύλληψή του έπειτα από μήνυση του Φίλιππου Καμπούρη, για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου, ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής βρισκόταν σε εκδήλωση με τίτλο «Είναι παιδεία και θρησκεία έννοιες ασύμβατες;» σστο βιβλιοπωλείο «Free Thinking Zone» στο Κολωνάκι. Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν στο σημείο και μετά το πέρας της εκδήλωσης, προχώρησαν στη σύλληψη του κ. Τατσόπουλου με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

Ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής, οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας και λίγο μετά τα μεσάνυχτα αφέθηκε ελεύθερος.

«Μόλις συνέλαβαν με διαδικασία αυτόφωρου τον συγγραφέα Petros Tatsopoulos σε εκδήλωση που είχαμε στο Free Thinking Zone για την παιδεία και τη θρησκεία, μετά από μήνυση που του έγινε για ρατσιστικό λόγο. Ο Πέτρος φυσικά δεν είπε τίποτα που να εμπίπτει στον αντιρατσιστικό νόμο. Εξέφρασε με παρρησία και νηφαλιότητα την άποψή του. Ας έρθουν να μας συλλάβουν όλ@ λοιπόν! Για μια ακόμη φορά η ελευθερία του λόγου σε αυτήν τη χώρα δοκιμάζεται. Ντροπή!» αναφέρουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης σε ανάρτησή του στα social media, στην οποία δημοσιεύουν και βίντεο από την στιγμή της σύλληψης.

Νωρίτερα, ο παρουσιαστής και υποψήφιος βουλευτής, Φίλιππος Καμπούρης σε ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε: «Πριν από λίγο κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας κατά του κυρίου Πέτρου Τατσόπουλου για εξύβριση, δυσφήμιση και συκοφαντική δυσφήμιση κατά του προσώπου μου. Ο συγκεκριμένος έθιξε με τον πλέον προσβλητικό τροπο την θρησκευτική μου συνείδηση και την ελευθερία της πίστης. Ενώ ο ίδιος δε σεβάστηκε ούτε το δικό μου πρόβλημα υγείας ούτε της αδερφής μου αλλά ούτε και τον χαμό των δυο μου γονιών μέσα σε εφτά μήνες που έφυγαν και οι δυο απ’ τη ζωή. Για αυτό τον λόγο λοιπόν ζητώ άμεσα την ποινική του δίωξη». Ο κ. Καμπούρης μετά την σύλληψη του κ. Τατσούπουλου, έκανε νέα ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Αντιδράσεις από την σύλληψη του Πέτρου Τατσόπουλου

«Πηγαίνουμε πολλά χρόνια πίσω όταν ένας συγγραφέας και πρώην βουλευτής οδηγείται στη ΓΑΔΑ επειδή είπε ελεύθερα τη γνώμη του σε μια ήρεμη και σοβαρή συζήτηση σε κεντρικό βιβλιοπωλείο της Αθήνας» ανέφερε σε ανάρτησή του, ο δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης.

«Η ελευθερία έκφρασης στην Ελλάδα είναι κατοχυρωμένη, στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας. Το επίπεδο του πολιτισμού μας και η ιστορική μας παράδοση μάς επιβάλλουν να διαλεγόμαστε χωρίς απειλές και ένδικα μέσα. Για αυτό και προσχεδιασμένα σκηνικά τεχνητής έντασης και συλλήψεις πολιτών, επειδή εκφράζουν την άποψή τους, είναι καταδικαστέα. Η χριστιανική πίστη είναι αγάπη και ποτέ δεν συμπορεύεται με τη βία, οποιασδήποτε μορφής και είδους, ούτε και της πρέπει, μέσω μηνύσεων και διώξεων, να γίνεται μέσο προσωπικής προβολής και πολιτικής εκμετάλλευσης» τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.


 
Top