Από την Παρασκευή σας είχε αποκαλύψει η στήλη ότι σκάει κι άλλη βόμβα στο ΠΑΣΟΚ με την αποχώρηση (και) της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου Αναστασίας Σιμητροπούλου. Και  ήρθε η επιβεβαίωση με την επίσημη ανακοίνωση της παραίτησης της κ. Σιμητροπούλου η οποία αποδόθηκε σε «προσωπικούς λόγους»…

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι η παραίτηση είχε υποβληθεί εδώ και αρκετές ημέρες αλλά είχε υπάρξει παράλληλα συμφωνία να μείνει «σιωπηρή» και από τις δύο πλευρές. Όταν οι «κοριοί» μας το έμαθαν όμως και μας ενημέρωσαν, έπαψε να είναι μυστικό. Κι έτσι άρχισαν τα τηλεφωνήματα στην Χαριλάου Τρικούπη η οποία δεν μπορούσε πια να σφυρίζει αδιάφορα. Όπως και η παραιτηθείσα…

Οι «προσωπικοί λόγοι» που επικαλούνται αμφότεροι είναι βεβαίως προσχηματικοί. Εκτός από τις προσωπικές τριβές που είχε σχεδόν από τον αρχή με τον (προϊστάμενό της) εκπρόσωπο Τύπου Δημ. Μάντζιο, η ταμπακιέρα είχε να κάνει και με τις βουλευτικές εκλογές.

Η κ. Σιμητροπούλου ήταν μια από τις προσωπικές επιλογές του Ν. Ανδρουλάκη μετά την εκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και όταν της ανέθεσε τη θέση έγινε με τη συμφωνία ότι θα την βοηθούσε να εκλεγεί βουλευτής στον νότιο τομέα της Αθήνας. Γι αυτό άλλωστε και παραιτήθηκε από αντιδήμαρχος Αλίμου που ήταν μέχρι τότε. Μάλιστα με τη συμφωνία αυτή έμενε εκτός πράσινου νυμφώνος και ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης ο οποίος είχε φλερτάρει κι αυτός προηγουμένως με την ιδέα να κατέβει υποψήφιος βουλευτής.

Γρήγορα ωστόσο αποδείχθηκε ότι ο νότιος τομέας της Αθήνας έχει μετατραπεί σε ένα από τα εσωκομματικά ναρκοπέδια των εκλογών για το ΠΑΣΟΚ καθώς …ουκ ολίγοι διεκδικούν την μία και μοναδική πράσινη έδρα.

Στις εκλογές του 2019 την έδρα του ΠΑΣΟΚ είχε κρατήσει ως πρόεδρος του κόμματος η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά. Μετά το θάνατό της, μπήκε στην Βουλή η πρώτη επιλαχούσα Τόνια Αντωνίου η οποία αν και είχε «βενιζελικές» καταβολές από τότε που εκλεγόταν στην Φθιώτιδα στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές είχε μετατοπιστεί στο παπανδρεϊκό στρατόπεδο.

Κι ενώ ο Ν. Ανδρουλάκης είχε συγκρουστεί με τον σύζυγο της Φώφης Ανδρέα Τσούνη, που ήθελε να μπει στο εκλογικό παιχνίδι, για το νότιο τομέα έκανε συμφωνία (και) με τον Παύλο Χρηστίδη ως αντάλλαγμα της στήριξης που του είχε δώσει στον δεύτερο γύρο.

Στην ίδια περιφέρεια κατεβαίνει επίσης και ο παλαιός φίλος του Ν. Ανδρουλάκη και πρώην γραμματέας του κόμματος Στέφανος Ξεκαλάκης ο οποίος αν και δεν έχει πια τόσο θερμές σχέσεις με τον αρχηγό, στηρίζεται από τον «προεδρικό μηχανισμό» και διεκδικεί κι αυτός την εκλογή του με αξιώσεις. Κάπως έτσι η Αναστασία Σιμητροπούλου βρέθηκε χωρίς κανένα …ρόλο.


 
Top