Όπως ανέφερε η υπουργός Άμυνας της Αυστρίας, διεξάγονται τακτικά ασκήσεις ετοιμότητας, ενώ μέχρι το 2025 θα πρέπει να επενδυθούν συνολικά 180 εκατομμύρια ευρώ στην επέκταση 100 «αυτοδύναμων» στρατώνων, οι οποίοι θα διαθέτουν ενεργειακή επάρκεια τουλάχιστον δύο εβδομάδων.

«Το ερώτημα δεν είναι αν έρχεται μπλακ άουτ, αλλά πότε θα έρθει», δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Άμυνας της Αυστρίας Κλαούντια Τάνερ, σημειώνοντας ότι η κυβέρνησή της προετοιμάζεται εντατικά για το ενδεχόμενο εκτεταμένης διακοπής της ηλεκτροδότησης.

Σε συνέντευξή της στην γερμανική εφημερίδα Welt, η υπουργός Άμυνας της Αυστρίας εξήγησε τα μέτρα που λαμβάνει η αυστριακή κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη εκτεταμένη διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Όπως ανέφερε, διεξάγονται τακτικά ασκήσεις ετοιμότητας, ενώ μέχρι το 2025 θα πρέπει να επενδυθούν συνολικά 180 εκατομμύρια ευρώ στην επέκταση 100 «αυτοδύναμων» στρατώνων, οι οποίοι θα διαθέτουν ενεργειακή επάρκεια τουλάχιστον δύο εβδομάδων. Δώδεκα στρατόπεδα θα έχουν ρόλο-κλειδί σε περίπτωση κρίσης, ώστε να μπορούν να αποτελέσουν σημεία επαφής για τα σώματα ασφαλείας και τις δυνάμεις πολιτικής προστασίας.

«Η αστυνομία, η πυροσβεστική, οι μονάδες πολιτικής προστασίας και ο στρατός διεξάγουν τακτικά κοινές ασκήσεις, συχνά με τη συμμετοχή δήμων και σχολείων. Διανέμουμε επίσης σε δημόσιους χώρους φυλλάδια με τίτλο ‘Μπλακάουτ – και μετά;’, παρέχοντας στους πολίτες συμβουλές για το πώς να συμπεριφερθούν σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, καθώς και πώς να προμηθευτούν και να αποθηκεύσουν εγκαίρως βασικά είδη», εξήγησε η Κλαούντια Τάνερ.
 
Top