Στη Βουλή έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Πειραιά,  Γιάννης Ραγκούσης, το οξύ πρόβλημα για την καθημερινή μετακίνηση με τα αστικά λεωφορεία των κατοίκων της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου.

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, με πρωτοβουλία του  Κοινοβουλευτικού  Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄ ΠειραιάΓιάννη Ραγκούση, κατέθεσαν σήμερα 13 Βουλευτές και Βουλεύτριες  του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ζητώντας απαντήσεις για τον ανασχεδιασμό των υπαρχουσών λεωφορειογραμμών στη Δραπετσώνα και στο Κερατσίνι,  την αύξηση των δρομολογίων, τη χάραξη νέων γραμμών με νέα και ασφαλή οχήματα, με δεδομένη και την άρνηση της κυβέρνησης για την επέκταση του Μετρό.

Ειδικότερα, οι 100.000 και πλέον κάτοικοι του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, βιώνοντας την απίστευτη ακρίβεια και την αισχροκέρδεια της πολιτικής Μητσοτάκη-Ν.Δ. και παρά τις οχλήσεις της Δημοτικής Αρχής προς την κυβέρνηση, πασχίζουν να μεταβούν εγκαίρως και ασφαλώς στις εργασίες τους με τις αστικές συγκοινωνίες καθημερινά. Ως αιτίες αναφέρουν τα αραιά δρομολόγια, τα πεπαλαιωμένα οχήματα που πολύ συχνά έχουν βλάβες, την έλλειψη οδηγών, λεωφορειογραμμές που δεν υπάρχουν ειδικά στην Αμφιάλη, άλλες γραμμές που έχουν κακή χάραξη(826,832), την ανάγκη ανασχεδιασμού των υπαρχουσών και τη χάραξη νέων γραμμών, τη μη σύνδεση αυτών με τους νέους σταθμούς του Μετρό σε Κορυδαλλό, Νίκαια και Μανιάτικα.

Είναι βέβαιο ότι και η Δραπετσώνα και το Κερατσίνι έχουν δικαίωμα σε δημόσιες συγκοινωνίες και Μετρό, προκειμένου οι μετακινήσεις τους να είναι ασφαλείς, αξιόπιστες και προσιτές στο λαϊκό εισόδημα κι όχι μόνο τα Βόρεια Προάστια.


 
Top