Οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο διαφθοράς στους κόλπους της ΕΕ οδήγησαν σε παραίτηση μέλη του ΔΣ της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Fight Impunity». που ίδρυσε το 2019 ο πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντζέρι. Ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο, λαμβάνοντας χρήματα από το Κατάρ.

Μεταξύ αυτών που στήριξαν την «Association pour la Lutte contre l’Impunité et pout la Justice Transitionnelle» -όπως είναι το πλήρες όνομα της ΜΚΟ του Παντζέρι- ήταν ο Έλληνας πολιτικός και πρώην Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Δημήτρης Αβραμόπουλος, και η πρώην Ύπατη Εκπροσώπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι.
Μέλη του Συμβουλίου ήταν επίσης ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Bernard Cazeneuve, η γερουσιαστής και πρώην Ευρωπαία Επίτροπος και υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Emma Bonino και η πρώην ευρωβουλευτής Cecilia Wikström.

Και τα δύο πολιτικά στελέχη, Αβραμόπουλος – Μογκερίνι, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου διαφθοράς με τα χρήματα από το Κατάρ και τις διαστάσεις που πήρε έσπευσαν να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους...
 
Top