Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους εργαζομένους η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αποφάσισε την υπό όρο επιστροφή τους στη δουλειά. 

Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί επιστρέφουν στο ΕΣΥ από την 1η Ιανουαρίου και σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Υγείας δέχεται εισηγήσεις για την κατάρτιση ενός αυστηρού πρωτοκόλλου επιστροφής τους, με την λήψη των απαραίτητων μέτρων για να μην υπάρχει επικινδυνότητα. Μεταξύ άλλων, προτείνεται η διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου (PCR ή Rapid Test) ίσως και 2 φορές την εβδομάδα, που θα πληρώνουν οι ίδιοι οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί. Επίσης η χρήση μάσκας θεωρείται απαραίτητη.

«Θα σεβαστούμε και θα εφαρμόσουμε την απόφαση του ΣτΕ για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ, αλλά δεν θα επιτρέψουμε να γίνει δυναμίτιδα στη δημόσια υγεία», είπε ο Θάνος Πλεύρης προσθέτοντας ότι θα δώσει στη δημοσιότητα τα υπομνήματα που έστειλε το υπουργείο στο ΣτΕ, σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχε κάτι διαφορετικό από αυτά που είχε στείλει όταν η Ολομέλεια του Δικαστηρίου έκρινε το μέτρο συνταγματικό».

Για δικαίωση έκανε λόγο, επίσης ο επικεφαλής της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, που είπε ότι η επιστροφή των συναδέλφων του ήταν αναμενόμενη, καθώς ο Θάνος Πλεύρης «κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει ότι θα σεβαστεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας. Είναι δικαίωση για την ΠΟΕΔΗΝ για τη μετριοπαθή στάση που έχει επιδείξει σε αυτό το μείζον ζήτημα. Ο μαζικός εμβολιασμός βοήθησε εν πολλοίς στη σημερινή καλή επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Αυτό είναι μήνυμα προς όλους. Η τακτική της ΠΟΕΔΗΝ δικαιώθηκε».
 
Top