Απογοητευτικά κρίνονται και εντός της ΝΔ τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αχαΐα. Μολονότι σχεδιάστηκε με υψηλές προσδοκίες -μέσα στη γενικότερη ατμόσφαιρα αλαζονείας που αντίθετα με την κοινωνική πραγματικότητα διατρέχει το Μέγαρο Μαξίμου- ο απολογισμός φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα πενιχρός εάν όχι αρνητικός.

Και μόνο το γεγονός ότι είχε τοποθετηθεί αφίσα για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο κτίριο του παλαιού Πτωχοκομείου της πόλης -και μάλιστα  με το σύνθημα «η Ελλάδα αλλάζει»- ήταν αρκετό για να σηματοδοτήσει το βατερλό ακόμη και από επικοινωνιακής πλευράς.

Εκτός όμως από τα εμφανή σημάδια και το παγωμένο κλίμα στην τοπική υποδοχή, ο κ. Μητσοτάκης είχε να αντιμετωπίσει κατά τις πληροφορίες της στήλης και τις μεγάλες δυσκολίες και διαρροές που υπάρχουν για τη ΝΔ όχι μόνο εν όψει των εθνικών εκλογών αλλά και των περιφερειακών.

Οι αυτοδιοικητικές κάλπες θα στηθούν σε λιγότερο από έναν χρόνο και τα προγνωστικά δεν είναι, από τώρα, καθόλου ευχάριστα, ανεξάρτητα από τι θα άλλο θα μεσολαβήσει. Μάλιστα η Δυτική Ελλάδα χαρακτηρίζεται ήδη μία από τις πιο “επικίνδυνες” για τη ΝΔ Περιφέρειες, καθώς το 2019 για να την κερδίσει χρειάστηκε συνδυασμός αρκετών παραγόντων. Κυρίως υπήρξε η σφήνα του πρώην “εκσυγχρονιστή” υπουργού του ΠΑΣΟΚ Κ. Σπηλιόπουλου ο οποίος κατέβηκε κόντρα στον Απ. Κατσιφάρα και στον δεύτερο γύρο στήριξε ανοικτά τον υποψήφιο της ΝΔ. Το ειδύλλιο αυτό έληξε άδοξα όμως μετά τις εκλογές όταν η τοποθέτησή του στην προεδρία του ΟΣΕ, που πήρε ως αντάλλαγμα, οδηγήθηκε σε οδυνηρό διαζύγιο.

Ενώ πάντως ο νυν περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης που μέσα από αυτές τις καραμπόλες επικράτησε προ τριετίας αποτελεί προσωπική επιλογή του Κ. Μητσοτάκη -στον οποίο λέγεται ότι τον συνέστησε ο Θόδωρος Σκυλακάκης- όλες οι μετρήσεις δείχνουν ότι πλέον “δεν τραβάει”. Καθώς μάλιστα κατάγεται από το Αγρίνιο, αυτή τη φορά οι γαλάζιοι της Αχαΐας έχουν θέσει “βέτο” αξιώνοντας ο υποψήφιος να προέρχεται από το δικό τους νόμο.

Κι άλλο ένα πρόβλημα; Την ίδια ώρα τα επιτελεία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για να στηρίξουν κοινό υποψήφιο περιφερειάρχη. Στο τραπέζι μάλιστα έχει πέσει το όνομα του (πρώην πράσινου υφυπουργού και νυν βουλευτή της Κουμουνδούρου) Θ. Μωραΐτη...
Ο Κοριός
 
Top