Το “φυσάει και δεν κρυώνει” ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του βιασμού και της εκπόρνευσης της 12χρονης κοπέλας στα Σεπόλια. Μετά το σοκ με τις φωτογραφίες του αγκαλιά με τον ήδη προφυλακισθέντα (και “τοπάρχη” της ΝΔ στην Α' Αθηνών) Ηλία Μίχο, η αποκάλυψη ότι ένας ακόμη εμπλεκόμενος στην υπόθεση είναι υγειονομικός υπάλληλος του έφερε νέους μπελάδες και πονοκεφάλους.

Ορθώς βέβαια ο υπουργός μόλις έγινε γνωστό ότι ο 36χρονος, τέταρτος φερόμενος δράστης που συνελήφθη, είναι διοικητικός υπάλληλος στο νοσοκομείο “Μεταξά” του Πειραιά έδωσε εντολή να τεθεί αμέσως σε διαθεσιμότητα και να κινηθούν οι διαδικασίες για την απόλυσή του. Αυτομάτως όμως άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για τον κ. Πλεύρη σε ένα άλλο μέτωπο...

Μάλιστα, μετά τη θύελλα στα κοινωνικά δίκτυα, δεν έχουν σταματήσει να χτυπάνε τα τηλέφωνα στο υπουργείο Υγείας από τους υγειονομικούς που βρίσκονται, πάνω από ένα χρόνο τώρα, σε αναστολή. Οι διαμαρτυρίες και η αγανάκτηση ξεχειλίζουν - και δικαιολογημένα.

Με βάση το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, βλέπετε, οι δημόσιοι υπάλληλοι ακόμη κι αν κατηγορούνται για βαρύτατα αδικήματα όσο παραμένουν σε διαθεσιμότητα -και μέχρι να εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση- δικαιούνται και λαμβάνουν το 50% των αποδοχών τους. Το ίδιο θα ισχύσει και για τον 36χρονο που ταυτοποιήθηκε ως ένας από την περίφημη λίστα των 213 δυνητικών “πελατών – βιαστών”.

Την ίδια ώρα ωστόσο οι χιλιάδες υγειονομικοί που με απόφαση της κυβέρνησης έχουν τεθεί σε αναστολή από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2021, δεν παίρνουν εδώ και 14 μήνες ούτε ένα ευρώ...

Ως εκ τούτου, είναι άκρως δικαιολογημένη η οργή τους: “Εάν είσαι υγειονομικός και δεν έχεις κάνει το εμβόλιο, βγαίνεις σε αναστολή, χωρίς δεκάρα στη τσέπη. Αν είσαι κατηγορούμενος για βιασμό ανηλίκων, βγαίνεις σε διαθεσιμότητα και παίρνεις το 50% του μισθού σου....”.

Η αδικία έχει μάλιστα και μια άλλη, πιο σοκαριστική, διάσταση: Οι υγειονομικοί αν και δεν βίασαν παιδιά, αντιθέτως σώζουν τις ζωές τους, είναι αυτοί που έχουν ήδη “καταδικαστεί” στην πείνα και την εξόντωση.

Περισσότερο εκτεθειμένη είναι η ηγεσία του υπ. Υγείας διότι ενώ έχει κηρυχθεί-και διεθνώς- η λήξη της πανδημίας, εντελώς εκδικητικά παρέτεινε το καθεστώς των αναστολών μέχρι το τέλος του έτους. Αρνήθηκε να εφαρμόσει μάλιστα για όλους τις μεμονωμένες αποφάσεις δικαστηρίων που προβλέπουν την καταβολή του 50% του μισθού σε υγειονομικούς. Και μόλις πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Πλεύρης σε ένα κρεσέντο αναλγησίας όταν έγινε γνωστή η αυτοκτονία 36χρονης οδοντιάτρου που ήταν σε αναστολή, δήλωσε περίπου αδιάφορος για το θέμα με το επιχείρημα ότι δεν ήταν γιατρός του ΕΣΥ...
Ο κοριός


 
Top