Με “οδηγό” τις δημοσκοπήσεις και με τεράστιο άγχος για τα ποσοστά, ξεκίνησε τις επισκέψεις σε νομούς της βόρειας Ελλάδας όπως έκανε στην Πέλλα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όλες οι μετρήσεις του τελευταίου έτους καταγράφουν για τη Νέα Δημοκρατία μια μεγάλη αιμορραγία ειδικά στις περιοχές της Μακεδονίας. Μάλιστα οι τάσεις είναι διαρκώς πτωτικές με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στο Μέγαρο Μαξίμου και να “ψάχνονται”.

Ακόμη και η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο βασιλικό ανάκτορο της αρχαίας Πέλλας και το Μουσείο της περιοχής, καθώς και οι αναφορές του στον Φίλιππο και τον Μέγα Αλέξανδρο, έγιναν στο πλαίσιο ενός (ψυχρού) επικοινωνιακού σχεδιασμού, σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστούν οι περαιτέρω απώλειες λόγω της γενικότερης κατάστασης αλλά και των χειρισμών στο Σκοπιανό.

Στις εκλογές του 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνος που είχε πάθει Βατερλό σε ολόκληρη την Μακεδονία εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών με την οποία παραδόθηκε το όνομα της “(Βόρειας) Μακεδονίας” στα Σκόπια. Στο νομό Πέλλας για παράδειγμα το κόμμα του κ. Τσίπρα είχε πέσει στο 28,5% ενώ η ΝΔ είχε εκτιναχθεί στο 42,3%. Ήταν μάλιστα ένα από τα υψηλότερα ποσοστά (μαζί με νομούς όπως των Σερρών, της Δράμας και της Θεσσαλονίκης) πανελλαδικώς.

Ήταν και τότε όμως που ως αξιωματική αντιπολίτευση η ΝΔ συμμετείχε στα παλλαϊκά συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, που ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωνε από το βήμα της Βουλής ότι “εγώ δεν θα δεχτώ ποτέ “Μακεδόνα” πρωθυπουργό στην Ελλάδα” και υποσχόταν ότι ως κυβέρνηση το κόμμα του και ως πρωθυπουργός ο ίδιος θα έθεταν ακόμη και βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων προς την ΕΕ προκειμένου να γίνουν αλλαγές στην συμφωνία των κ. Τσίπρα – Κοτζιά.

Ήταν τότε που ενώ δημοσίως ο κ. Μητσοτάκης “δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του”, παρασκηνιακώς ζητούσε από τον Σταύρο Θεοδωράκη (τον θυμάστε;) να ψηφίσουν οι βουλευτές του “Ποταμιού”, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, την Συμφωνία των Πρεσπών για να μην την κληρονομήσει ως κυβέρνηση, μερικούς μήνες αργότερα, η ΝΔ. Όπερ και εγένετο. Την αποκάλυψη έκανε μάλιστα (εκ των υστέρων) ο ίδιος ο τότε αρχηγός του Ποταμιού χωρίς ουδέποτε να διαψευστεί...

Σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση και τον βαρύ από κάθε άποψη χειμώνα που έρχεται λοιπόν , τρία χρόνια μετά οι κάτοικοι των περιοχών αυτών έχουν βιώσει την απογοήτευση και τη διάψευση των υποσχέσεων και για το εθνικό αυτό θέμα. Τώρα η ΝΔ είναι αυτή που (πίσω από την βιτρίνα των συστημικών πανηγυρισμών) υφίσταται το δημοσκοπικό της Βατερλό “ιδιαίτερα από την Θεσσαλία και πάνω”...
Ο κοριός


 
Top