Αλλάξατε καυστήρα ακολουθώντας τις συμβουλές της Κυβέρνησης; Την πατήσατε!


Ο μετρ των δηλώσεων αναλγησίας και κυνισμού, ο άνθρωπος που την 
πρόκληση και το θράσος τα έχει κάνει δεύτερη φύση του, «ξαναχτύπησε» 
για να πει κατάμουτρα στην κοινωνία ότι όποιος έκανε το λάθος να πιστέψει οτιδήποτε ξεστομίζεται από τους Υπουργούς αυτής της Κυβέρνησης, πολύ απλά… την πάτησε.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο Olympia Forum II και προσπαθώντας να απαντήσει στο τι πρέπει να γίνει μέχρι να καταφέρει η αργοκίνητη ΕΕ να συντονιστεί και να αντιδράσει από κοινού στις εξωφρενικές αυξήσεις στην ενέργεια, έφερε ένα παράδειγμα, το οποίο απέδειξε (για μια ακόμη φορά), ότι ο κομπογιαννιτισμός είναι το βασικό χαρακτηριστικό τόσο του ίδιου, όσο και της Κυβέρνησης που εκπροσωπεί.

«Θα φέρω ένα παράδειγμα, τις τιμές του φυσικού αερίου. Πριν από μερικές εβδομάδες και εγώ και γενικά η γραμμή ήταν, ‘παιδιά αν μπορείτε αλλάξτε τον καυστήρα από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο, γιατί το φυσικό αέριο είναι πολύ ακριβό’. Σήμερα αν έχεις κάνει την αλλαγή χάνεις λεφτά, δεν κερδίζεις, γιατί το φυσικό αέριο τις τελευταίες 10 μέρες έχει μια διαρκή πτώση με πολύ μεγάλη ταχύτητα»!

Μιλάμε δηλαδή για αναίσχυντη παραδοχή της ανικανότητας και της κοντόφθαλμης αντιμετώπισης των πραγμάτων και για μια κυνική παραδοχή ότι όποιος ακολούθησε την κυβερνητική γραμμή, έχασε ένα σωρό χρήματα!

Και αυτό σε μια περίοδο που η κοινωνία στενάζει και γονατίζει από την ακρίβεια, για την οποία το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν κάνει απολύτως τίποτα, πέραν του να παρακολουθεί και να χλευάζει τον 
κόσμο.
«Έχουμε μια καλή κυβέρνηση, ευτυχώς, με έναν υπουργό Οικονομικών που αναλύει τα πράγματα σωστά», είπε στη συνέχεια και μάλλον έκανε τα πράγματα χειρότερα.

Ναι… «ευτυχώς».

«Ευτυχώς» που ο Άδωνις Γεωργιάδης έλεγε προ εβδομάδων ότι «δεν υπάρχει τρόπος να μην υπάρχουν αυξήσεις στο ράφι του σούπερ μάρκετ» αν και τώρα, που δυσκόλεψαν κι άλλο τα πράγματα για την κυβέρνηση, επιχειρεί να μας πείσει για το αντίθετο.

«Ευτυχώς» που προ λίγων εβδομάδων ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας απαντώντας στις διαμαρτυρίες για το κόστος αλλαγής του καυστήρα φυσικού αερίου σε καυστήρα πετρελαίου, όπως έλεγε η κυβερνητική γραμμή, ξεστόμισε το «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει».

Μπάχαλο και αλαλούμ, αλλά κατά τα άλλα… καλά.

 
Top