«Διαθέτουμε ισχυρές αποδείξεις για την επικινδυνότητα του επίδικου παιχνιδιού»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο δικηγόρος των τεσσάρων νέων που τραυματίστηκαν στο Allou Fun Park Βασίλης Καπερνάρος, προκειμένου να δώσει κάποιες απαντήσεις. Όπως αναφέρει: «Από την πλευρά των τεσσάρων θυμάτων του Allou Fun Park είχαμε θεωρήσει ότι, σύμφωνα με τα όσα διέδιδαν οι επιχειρηματίες του, οι ίδιοι ή μέσω του δικηγόρου τους, θα είχαν κάποια σύνδεση με την αλήθεια και τη σοβαρότητα, σε σχέση με τις περιστάσεις και την δήθεν, από μέρους τους, πολυδιαφημισμένη προσπάθεια “συμπαράστασης στα παιδιά”. Πέσαμε έξω!».

Κατηγορεί τους υπεύθυνους του Allou Fun Park για τακτική δημιουργίας ψευδοεντυπώσεων, με δελτία Τύπου δια του εκπροσωπούντος δικηγόρου τους, προς «αποκατάσταση της επιστημονικής αλήθειας». Και αναφέρει ο πληρεξούσιος δικηγόρος των τεσσάρων που τραυματίστηκαν: «Δηλαδή, αφού εξευτέλισαν την κανονική αλήθεια με σωρεία ψευδολογιών όλο το τελευταίο διάστημα, τώρα καταφεύγουν στην «επιστημονική» αλήθεια, μέσω του δικηγόρου τους, ο οποίος μιλάει για αντλίες νερού, αισθητήρες, κλωβούς και άλλα “επιστημονικά”».

Και δίνει την απάντηση των εντολέων του στην ανακοίνωση της εταιρείας:

«Ουδεμία «θεωρητική» εκτίμηση έγινε από τον πραγματογνώμονα και τον τεχνικό σύμβουλο. Τα τεχνικά ευρήματα, κατά τη διαδικασία διερεύνησης των αιτιών, που οδήγησαν στο θλιβερό συμβάν, του σοβαρού τραυματισμού των τεσσάρων παιδιών, είναι απόλυτα συγκεκριμένα και όλες οι διαπιστώσεις είναι πλήρως τεκμηριωμένες, γεγονός που δεν επιθυμεί να δεχτεί η εταιρεία του Allou Fan Park για ευνόητους λόγους.
Ως προς την τοποθέτηση φίλτρου, για το οποίο έκανε λόγο ο πραγματογνώμονας, να διευκρινίσουμε ότι για την αντιμετώπιση του προβλήματος δεν απαιτείται ουδεμία «αλλοίωση» στα τεχνικά χαρακτηριστικά του κλωβού και καμία επαναπιστοποίηση, όπως διατείνονται. Αρκεί να τοποθετηθεί, εκ νέου, στην αρχική του θέση το καπάκι φίλτρου, το οποίο κάποιος, κάποτε, για άγνωστο λόγο ξέχασε μισάνοιχτο, θέτοντας σε κίνδυνο έτσι την υγεία των παιδιών. Οι δήθεν θεωρητικές εκτιμήσεις και αυθαίρετες κρίσεις του πραγματογνώμονα και του τεχνικού συμβούλου, μόνο αυθαίρετες δεν είναι, αφού εισήγαγαν, προς επίρρωση των ισχυρισμών τους, υποβρύχια κάμερα, για να αποδείξουν ότι πράγματι επικοινωνεί το άνοιγμα με την εισαγωγή της αντλίας. Και αποδείχτηκε!

Παρά ταύτα, και επειδή διαθέτουμε ισχυρές αποδείξεις για την επικινδυνότητα του επίδικου παιχνιδιού, και όχι μόνο, καλούμε την εταιρεία να προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν, εκ νέου, άδεια λειτουργίας του παιχνιδιού La Isla στην κατάσταση που βρίσκεται τώρα. Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι κανένας φορέας πιστοποίησης, ιδιωτικός ή κρατικός, δεν θα εγκρίνει, νόμιμα, την επαναλειτουργία του παιχνιδιού. Στο σημείο αυτό, ας βάλουν τη TUV Hellas, να ξανακάνει επιθεώρηση, μετά τα όσα ευρέθησαν από τους επιστήμονες κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Τα παιδιά, πράγματι και ευτυχώς, δεν νοσηλεύονται. Ωστόσο, κανενός οι βλάβες δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως. Η εύθραυστη υγεία των παιδιών δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να λάβουν χώρα συζητήσεις με την μορφή τούρκικων παζαριών».
 
Top