Καταγγελία για απευθείας αναθέσεις 400.000 ευρώ στην “άριστη των αρίστων” Ρεβέκα Πίτσικα από ΕΛΤΑ, ΕΡΤ, ΑΔΜΗΕ

«Μέρα με τη μέρα το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από τις γαλάζιες ακρίδες του κ. Μητσοτάκη αποκαλύπτεται σε όλη του έκταση» τονίζει σε νέα του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ και καταγγέλλει πως «ενώ οι αποκαλύψεις για τον κ. Πάτση βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, βγαίνει στο φως άλλη μια υπόθεση διασπάθισης δημόσιου χρήματος από άτομα του στενού περιβάλλοντος Μητσοτάκη».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η εταιρεία της κας Ρεβέκας Πιτσίκα, φέρεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις συνολικά πάνω από 400 χιλιάδες ευρώ από ΕΛΤΑ, ΕΡΤ και ΑΔΜΗΕ».

Η κ. Πίτσικα είναι «δεξί χέρι του κ. Μητσοτάκη, επικεφαλής του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ, η οποία διορίστηκε σύμβουλος στο γραφείου του ως Προέδρου της ΝΔ για θέματα αξιολόγησης στελεχιακού δυναμικού με προσωπική του απόφαση».

«Δηλαδή η “άριστη των αρίστων”», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «αποδεικνύεται ένα ακόμη τρωκτικό που ροκανίζει το δημόσιο χρήμα προφανώς χάρη στις προσβάσεις που απέκτησε δίπλα στον κ. Μητσοτάκη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει μια σειρά από ερωτήματα που χρειάζονται απάντηση: «Ποιος έδωσε την εντολή και με ποια κριτήρια ώστε να εισπράξει αυτά τα ποσά η κα Πιτσίκα διαδοχικά με τρεις απευθείας αναθέσεις από ΕΛΤΑ, όπως και ο κ. Πάτσης, από ΕΡΤ και ΑΔΜΗΕ;»

Και καταλήγει:

«Και μετά τους πείραξε ο χαρακτηρισμός “γαλάζιες ακρίδες”. Όσο κρύβονται επιβεβαιώνουν το προφανές και εξοργιστικό. Ότι την ώρα που η κοινωνία δεν μπορεί να βγάλει τον μήνα, οι ίδιοι έχουν εξαπολύσει κυριολεκτικά γιουρούσι στο δημόσιο χρήμα.»


ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Σε μια ακόμη αποκάλυψη για το νέο σκάνδαλο με την σύμβουλο του πρωθυπουργού Ρεβέκκα Πιτσίκα προχώρησε με ανάρτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης:

Αποκάλυψε πως εκτός του ότι είναι διορισμένη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο πόστο του επικεφαλής του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ, είναι διορισμένη από το 2019 με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, και στον οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Προϊόντων.

«Πολυ-εργαλείο η κυρία Ρεβέκκα Πιτσίκα» επισημαίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει: «Δε φτάνει που πήρε μεχρι στιγμής μισό εκατ. αναθεσούλες από το Δημόσιο, είναι κ’ διορισμένη από το 2019, με απόφαση του Υπ.Εξ. στον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων»

«Ούτε τώρα την ξέρετε;» καταλήγει στην παρέμβασή του ο Μάριος Κάτσης.

Οι Πάτσης και Μαραβέγιας ήταν μόνο η κορυφή του «παγόβουνου» στο πάρτι με το δημόσιο χρήμα καθώς υπάρχουν κι άλλα «γαλάζια» στελέχη που συμμετέχουν σε αυτό, όπως η πρόεδρος του Μητρώου Στελεχών της Ν.Δ. και σύμβουλος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Ρεβέκα Πιτσίκα, της οποίας η εταιρεία φέρεται να έχει εισπράξει 400.000 ευρώ από ΕΛΤΑ, ΕΡΤ και ΑΔΜΗΕ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση του καταγγέλλει πως η εταιρεία της κας Ρεβέκκας Πιτσίκα, φέρεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις συνολικά πάνω από 400.000 ευρώ από ΕΛΤΑ, ΕΡΤ και ΑΔΜΗΕ.

 
Top