Την προσωπική του θέση, για την πολύκροτη υπόθεση βιασμού και μαστροπείας εις βάρος της 12χρονης στον Κολωνό Αττικής, καταθέτει με κείμενο του, ο δικηγόρος Βασίλειος Νουλέζας, ο οποίος είχε έρθει σε επαφή με τον 53χρονο βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης Ηλία Μίχο.

Το ενυπόγραφο κείμενο που ακολουθεί και το έχει αναρτήσει στην προσωπική του σελίδα στο facebook, δίνει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα γύρω από την φρικτή αυτή υπόθεση.


«Η βραδύτητα αντίδρασης της ΕΛ.ΑΣ όταν καταγγέλθηκε το περιστατικό.

Εμπλέκονται με βεβαιότητα αρκετοί επώνυμοι και μη από διάφορους επαγγελματικούς η κοινωνικούς χώρους στην πρωτοφανή υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό Αττικής.

Τώρα ξετυλίγεται το κουβάρι έρχονται νέα εντάλματα σύλληψης ανθρώπων που σχετίζονται ακόμη και στο στάδιο της ατελέσφορης απόπειρας που θα ανακοινωθούν.

Πράξεις ειδεχθείς αποτρόπαιες αποκρουστικές μείζονος ηθικής και ποινικής απαξίας.

Που πρέπει να τιμωρηθούν αμείλικτα

Αρκεί ο 53χρονος Η.Μ. που εμφανίζεται ως πρωταγωνιστής κεντρικό πρόσωπο στην πολυπλόκαμη και δυσώδη αυτήν υπόθεση, έχει ήδη μετά την απολογία του κριθεί προσωρινά κρατούμενος ως ιδιατέρως επικίνδυνος όπως αναφέρεται στην Διάταξη της κ Ανακρίτριας την οποίαν εκτιμώ δεν προτίθεται να προσβάλλει ασκώντας ένδικο μέσον κατά αυτής να αποφασίσει να μιλήσει στην κ 33η Ανακρίτρια Αθηνών να καταθέσει για την διακλάδωση και εμπλοκή άλλων.

Να αποκαλύψει σημαίνοντα ονόματα γνωστά η μη που θέλησαν να τον βλάψουν και έχουν άμεση η έμμεση σχέση με την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της ανήλικης

Βέβαιο ότι η μητέρα της 12χρονης γνώριζε τι συνέβαινε ότι εξαιτίας οικονομικής ανέχειας φτώχειας και ανάγκης βιοπορισμού 6 παιδιών χωρίς σταθερό εισόδημα με τον σύζυγο εκτός οικογενείας λόγω της τοξικοεξάρτησης.

Επισημαίνω την ένοχη σιωπή της κοιμώμενης αδρανούς αποχαυνωμένης κοινωνίας.

Άλλωστε εξαιτίας της ελλιπέστατης ακόμη δικογραφίας επιφυλάχθηκε ο κατηγορούμενος άσκησε το δικαίωμα σιωπής όπως δικονομικά δικαιούται.

Ο περιβόητος κατάλογος των 213 που επεδίωξαν ερωτική επαφή να ασελγήσουν με αντάλλαγμα με την 12χρονη είναι πλούσιος και θα μεγαλώσει, όταν αποκωδικοποιηθούν όλες οι συνομιλίες επαφές από οποιαδήποτε πλατφόρμα επικοινωνίας πλήν όμως η δημοσιοποίηση ονομάτων εξαιτίας των ερευνών και ταυτοποίησης που επιδιώκει η Υποδ/νση Προστασίας Ανηλίκων Αττικής είναι δύσκολη χρονοβόρα και επίπονη.

Εύχομαι να μην υπάρξει σε καμία περίπτωση συγκάλυψη η παρασιώπηση υποβάθμιση αυτών των εγκλημάτων αν αφορά άτομα προσωπικότητες που προέρχονται από συγκεκριμένο επαγγελματικό η ακόμη πολιτικό χώρο.

Να μην υπάρξει επιλεκτική διαρροή ονομάτων που συγκσταλέγονται στο πλούσιο πελατολόγιο

Ο 53 χρονος μου εκμυστηρεύτηκε κατά την διάρκεια της συνομιλίας μας αυθορμήτως μάλλον αιφνιδιασμένος απο την εξέλιξη στοιχεία που δεν δύναμαι που κωλύομαι να αποκαλύψω λόγω της ιδιότητας μου ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι τελικώς δεν μου ανατέθηκε για πρακτικούς λόγους η υπεράσπιση του .

Επανέλαβε με στόμφο έντονα ότι υπήρξε άριστος οικογενειάρχης επαγγελματίας με ιδιαίτερη και πλούσια κοινωνική προσφορά ,δραστηριοποίηση πολιτική .

Ότι η σύζυγος του δεν τον στηρίζει, ότι έχει διαρραγεί η σχέση τους άραγε είναι εντελώς αμέτοχη.

Ότι είναι αθώος, ότι εγκλωβίσθηκε.

Δεν είναι με βεβαιότητα ο μόνος υπαίτιος στην ιστορία αυτήν, γνωρίζει ποιοι και πώς τον ενέπλεξαν όπως χαρακτηριστικά μου είπε.

Να δημοσιοποιηθεί χωρίς περικοπές ο μακρύς κατάλογος αναμονής υποψήφιων παιδεραστών όπως προβλέπεται από τον νόμο.

Γνωρίζω ότι δικαιολογημένα ορισμένοι ανησυχούν και έχουν χάσει κυριολεκτικά τον ύπνο τους

Επιτέλους ας αφυπνισθεί ανάλογα η Πολιτεία ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ.Τσιάρας δεν αρκεί η ευκαιριακή νομοθέτηση και η αποσπασματική αυστηροποίηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου.

Να προστατεύσει αποτελεσματικά λαμβάνοντας δραστικά μέτρα έγκαιρης πρόληψης όπως έχει νομική συνταγματική υποχρέωση την ανηλικότητα.

Διότι η παιδεραστία είναι αποδεδειγμένα σε έξαρση στην Ελλάδα.

Καθημερινά την ειδησεογραφία απασχολούν υποθέσεις κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκων.

Να θεσπισθεί γρήγορα η δυνατότητα πέραν της άμεσης αφαίρεσης γονικής μέριμνας η επιμέλειας ανηλίκων σε περιπτώσεις πλημμελούς άσκησης των γονεϊκών καθηκόντων η ανάθεση της πλήν της φιλοξενίας σε Ιδρύματα σε άτεκνους γονείς κατάλληλους που συγκεντρώνουν τις νόμιμες προυποθέσεις και έχουν τα ανάλογα προσόντα.

Θα επανέλθω πιο συγκεκριμένος όταν είναι ώριμος ο χρόνος.

Νιώθω ειλικρινώς καλύτερα ως άνθρωπος ανεξάρτητα από το υπερασπιστικό καθήκον που καλούμαι να ασκώ κάθε φορά που δεν έχω αναλάβει μέχρι τώρα την υπεράσπιση κανενός στην βρώμικη αυτή υπόθεση που έχει συγκλονίσει συνταράξει την κοινωνία.

Σκεφτόμενος την φρίκη την κτηνωδία το μαρτύριο που βίωσε εξαιτίας της ανεπάρκειας αδιαφορίας αβελτηρίας όλων ημών απροστάτευτη σε ένα κακό επικίνδυνο οικογενειακό περιβάλλον η 12χρονη στην τρυφερή αυτή ηλικία σχολείου και παιδικής ξενοιασιάς που ακόμη δεν έχει σχηματισθεί ολοκληρωθεί ως γυναίκα τα ψυχικά τραύματα της που θα κουβαλά για ολόκληρη την ζωή της

Η παιδεραστία δεν είναι σημερινό κοινωνικό φαινόμενο.

Η πολιτεία επέδειξε αργά αντανακλαστικά όταν καταγγέλθηκε το συμβάν.

Διερωτώμαι γιατί επώνυμοι οι πολιτικοί εκπλήσσονται και διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους όλοι.

Αδιανόητο να χορηγείται αναστολή εκτέλεσης ποινής για τέτοια κακουργήματα ενόψει της κρίσης σε δεύτερο βαθμό η να αναγνωρίζεται η συνδρομή ελαφρυντικής περίστασης Άρθρ 84 ΠΚ

Δεν πλήττεται στην ρίζα της δυστυχώς μόνον με δρακόντειους νόμους πολυετείς καθείρξεις αν δεν αλλάξει η κουλτούρα της κοινωνίας

Όλοι οφείλουμε από κάθε θέση να συμβάλλουμε να κινητοποιηθούμε για την ολοκληρωτική εξάλειψη της παιδοφιλίας στην Ελλάδα.

Χρειάζεται εκστρατεία ενημέρωσης.

Ας σεβαστούμε απόλυτα κυρίως τα ΜΜΕ την ανήλικη που βιώνει ένα δράμα είναι σε δεινή ψυχολογική κατάσταση ανεβαίνει τον δικό της γολγοθά μη μιλώντας ακατάπαυστα δημόσια για αυτήν ή δείχνοντας αξιόποινα στα πλαίσια ανθρωποφαγίας την φωτογραφία της».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ
Δικηγόρος ΑΠ

 
Top