Στη Βουλή έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Πειραιά,  Γιάννης Ραγκούσης, την αναγκαιότητα για την έγκαιρη έναρξη και την επέκταση του προγράμματος «σχολικά γεύματα» και στα υπόλοιπα σχολεία του Κερατσινίου-Δραπετσώνας, του Κορυδαλλού και της Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη.

Νίκαια,  7 Σεπτεμβρίου  2022

Σε επανακατάθεση της ερώτησης προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προέβη με πρωτοβουλία του ο Κοινοβουλευτικός  Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης και  26 Βουλευτές και Βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, θέτοντας ερωτήματα σχετικά με την ετοιμότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει το επιτυχημένο πρόγραμμα των «σχολικών γευμάτων» που θεσμοθέτησε και διεύρυνε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και για την επέκτασή του στα εναπομείναντα Δημοτικά Σχολεία της Β΄ Πειραιά.

Ειδικότερα, τονίζεται τόσο η υποχρέωση της χώρας έναντι των δεσμεύσεών της στις αποφάσεις και στις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και των οργάνων της να υπηρετήσουν με κάθε τρόπο το «υπέρτατο συμφέρον του παιδιού», μεταξύ άλλων και των διατροφικών αναγκών του, υιοθετώντας την Ευρωπαϊκή Εγγύηση για τα Παιδιά, όσο και η αναγκαιότητα εφαρμογής των «σχολικών γευμάτων» σε μία εποχή που καλπάζει η ακρίβεια και η φτώχεια απειλεί ολοένα κι ευρύτερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Η ερώτηση εστιάζει δε, όχι μόνο στην έγκαιρη εφαρμογή από την αρχή του νέου σχολικού έτους 2022-23 των «σχολικών γευμάτων», αλλά και στην αξίωση επέκτασης και στα λίγα Δημοτικά Σχολεία που δε τα λαμβάνουν, το 13ο-18ο, 19ο, 26ο Δημοτικά Σχολεία Νίκαιας, το 7ο και 23ο Δημοτικά Σχολεία Κερατσινίου, το 1ο και 6ο-8ο Δημοτικά Σχολεία Κορυδαλλού.

 
Top