Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Για τον ιμπεριαλισμό είναι περισσότερο σημαντική
η πολιτιστική κατοχή των χωρών, από την στρατιωτική.
Η πολιτιστική κατοχή διαθέτει μεγαλύτερη ελαστικότητα,
είναι πιο...

αποτελεσματική και στοιχίζει λιγότερο.
Το δικό μας καθήκον είναι να απομακρύνουμε
τη νοοτροπία της δουλικότητας από το μυαλό μας»
Thomas Sankara, «Πατρίδα ή Θάνατος! Θα Νικήσουμε!»
Thomas Sankara: "Ευτυχία όλων.. για τον Άνθρωπο"!

79ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας 2022... κορυφαία εκδήλωση της 7ης Τέχνης εγκαινιάζεται από τον κοκαϊνομανή ΟυκροΝαζί...

Ο τεράστιος Ντάριο Φραντσεσκίνι, υπουργός "πολιτισμού" της Ιταλίας στην κυβέρνηση Ντράγκι (αριστερά, δεξιά & ακροδεξιά συμμαχία), νομικός, συγγραφέας και πολιτικός, αφού έχει διατελέσει Γραμματέας του "Δημοκρατικού Κόμματος" της Ιταλίας, την μετεξέλιξη κι εκσυγχρονισμό του Κομουνιστικού Κόμματος της Ιταλίας κι ανελλιπώς ως σήμερα "αριστερός" βουλευτής από το 2001... με την γνωστή φόνισσα των λαών...

Οι παραπάνω εικόνες είναι από τη χθεσινή, έναρξη του παγκοσμίου φήμης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας 2022, την 79η της πάλαι ποτέ κυρίαρχης έκφρασης σε παγκόσμιο επίπεδο 7ης Τέχνης.
Σ' αυτές τις φωτογραφίες, μπορούμε να δούμε πώς οι ελίτ του παγκοσμιοποιητικού υπερανθρωπισμού έχουν κατακτήσει στην "πολιτισμένη" δύση -με στρατευμένους "καλλιτέχνες", Νατοϊκούς πολιτικούς υπαλλήλους... ανθρωπόμορφα κτήνη, που ωθούν την ανθρωπότητα σε έναν παγκόσμιο πόλεμο-, στρατιωτικά πλέον την πολιτιστική βιομηχανία, δημιουργώντας έτσι μια ομοιομορφία παραγωγής "τέχνης" και του "πολιτισμού" στην κυρίαρχη ιμπεριαλιστική ιδεολογία χωρίς προηγούμενο στην ιστορία.
Δικαίως έχει επισημάνει ο μαρξιστής φιλόσοφος Costanzo Preve... πως "οι διανοούμενοι αποτελούν την κύρια αιτία της σήψης της κοινωνίας μας":
«Πως από-δομείται ο πολιτισμός!
Μια παρέμβαση του Έλληνα (Ελληνίδα μητέρα) Φιλοσόφου Costanzo Preve (δασκάλου του Diego Fusaro), που χωρίς ναι μεν κι αλλά ξεσκεπάζει το ρόλο των σύγχρονων διανοουμένων στην υπηρεσία της παγκοσμιοποίησης, αυτών που στρατεύτηκαν στον ένοπλο αγώνα (μολυβένια χρόνια) και μετά υποστήριξαν το βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας... ακόμη και το ξεσκέπασμα του Umberto Eco (δυστυχώς στην ιταλική γλώσσα)
»... βλέπε, Απρίλης 2019, Οι διανοούμενοι είναι πιο ηλίθιοι από τους απλούς ανθρώπους & αποτελούν την κύρια αιτία της σήψης της κοινωνίας μας...
 
 
Αναρωτιέται κάποιος πως την εποχή που οι βασιλείς, οι ευγενείς κι οι κληρικοί ήταν οι μοναδικοί πελάτες της καλλιτεχνικής παραγωγής, τότε υπήρχαν και περιπτώσεις αυτονομίας στη σχέση τεχνών και εξουσίας, που σήμερα δεν υπάρχουν κι είναι δυσεύρετες!
Πέρα από αυτό που βιώνει σήμερα η "πολιτισμένη" δύση (ευτυχώς μόνον το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού: ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Αυστραλία, Καναδάς...), πρέπει επίσης να αποδεχθούμε και να παραδεχτούμε ότι όλοι βρισκόμαστε σ' αυτή την "πολιτισμένη" δύση είμαστε πολύ πίσω στο πεδίο της αντί-αφήγησης, δηλαδή στην ικανότητα να αναπτύξουμε μια κουλτούρα που εκφράζει την αυτονομία σε σχέση με τον πλεονασμό και την ταυτολογική επανάληψη της μοναδικής σκέψης. Στην προκειμένη περίπτωση την παρακμή και στρατιωτικοποίηση της τέχνης και διανόησης στην υπηρεσία του ιμπεριαλισμού. Κι αυτό έχει, δυστυχώς, ονοματεπώνυμο: Νατοϊκή αριστερά, που εφηύρε τον "φερετζέ" του Ρωσικού ιμπεριαλισμού και την ενδο-καπιταλιστική αντίθεση Κίνας ΗΠΑ. Όπως ακριβώς συμβαίνει στην αποικία των ΗΠΑ (Ευρωπαϊκή Ένωση) σε ολόκληρη την ιμπεριαλιστική πολιτική ατζέντα: "Πράσινη ανάπτυξη" και πράσινα άλογα, "Κίνδυνος κλιματικής αλλαγής", "Ανοιχτά σύνορα", 'Μαζικοί εμβολιασμοί" με πειραματικά φαρμακευτικά σκευάσματα Big Pharma, στράτευση εναντίον της "ομοφοβίας, τρανσφοβίας" και πάει λέγοντας...
 
Σήμερα η πλειονότητα των καλλιτεχνών των διαφόρων ειδικοτήτων, όπως και οι "πανεπιστημιακοί", οι "ειδικοί επιστήμονες", δημοσιογραφικές αργυρώνητες πόρνες και πολιτικό υπαλληλικό προσωπικό είναι απλά ανεπαρκείς σε ανθρώπινο και προσωπικό επίπεδο, για να εκφράσουν ένα κριτικό και αυτόνομο όραμα του κόσμου.
Αυτό σίγουρα οφείλεται στην πλήρη εξάρτηση κι ενσωμάτωση στις πολιτικές του κεφαλαίου, αλλά το χθεσινό καρναβάλι στο 79ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας 2022, σε κάθε περίπτωση, είναι ότι οι καλλιτέχνες που δεν ευθυγραμμίζονται σήμερα με την πολιτιστική στρατιωτική κατοχή, τον ιμπεριαλιστικό "πολιτισμό" είναι αριθμητικά σπάνιοι.
 
Στο μεταξύ ο κοκάκιας τηρεί τα "ήθη κι έθιμα" της πολιτισμένης δύσης -όπως ακριβώς τα τηρεί το εγχώριο πολιτικό σύστημα, οι εγχώριοι υποστηρικτές του κοκαϊνομανή αποτυχημένου κωμικού, με δεξιώσεις ενώ καίγεται η πατρίδα μας: Νατοϊκή Σακελλαροπούλου & σια.... «Τι τρομερή εποχή... αυτή όπου ηλίθιοι κυβερνούν τυφλούς»-, φωτογραφιζόμενος για το περιοδικό των ξιπασμένων πλουσίων: Αν δεν είναι στη Vogue δεν είναι στη μόδα... Γιατί, αν είναι στη μόδα, είναι Vogue!
Εμίρ Κουστουρίτσα: "Για να προωθήσουν μπροστά τις ιδέες ενός διαφορετικού κόσμου έξω από δεσμεύσεις;
Έμειναν λίγοι...
Νεκρός ο Τσάβες...
Νεκρός ο Καντάφι...
Νεκρός ο Φιδέλ...
Κι η οργή τους θα ξεσπάσει εναντίον του Άσαντ και του Μαδούρο. Και γι' αυτό [τις ιδέες μου] έπαιξα τις Κάννες"... Βλέπε, Ιούλης 2017, σε: "Νέα Μέση Ανατολή"... με εργαλείο τους Κούρδους!

«Ένας νέος φασισμός δημιουργείται στη θέση του παλαιού κληρικό-φασισμού,
ένας τεχνητός φασισμός ο οποίος θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί
μόνον υπό τον όρο να ονομάζεται αντιφασισμός
»
Pier Paolo Pasolini

Μάρτης 2022: 100 χρόνια Pier Paolo Pasolini, o "Poeta Vate"...
Ιούλης 2018: Νέος φασισμός... μόνον υπό τον όρο να ονομάζεται αντιφασισμός!

Σχετικά:

Διεθνής εξοστρακισμός Τσαϊκόφσκι! "Δικαίωση" Μενδώνη, Χατζηστεφάνου και Cia...


«Η σκύλα του ναζισμού σε οργασμό... γέννησε μέσα στην "ελληνική" βουλή!»


- Όταν ηλίθιοι κυβερνούν τυφλούς! Για κάθε κομμάτι που πωλείται, το ποσό του 1 US$ θα πηγαίνει στην Ουκρανία...


  "Καμία συγχώρεση στο βρώμικο ελληνόφωνο πολιτικό σύστημα που στήριξε το ΟυκροΡάιχ!"


Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν...Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
 
Top