Στη Βουλή έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Πειραιά,  Γιάννης Ραγκούσης, την απόρριψη εκατοντάδων παιδιών από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), ΚΔΑΠ ΑμεΑ και τους Βρεφικούς Σταθμούς στους Δήμους Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Νίκαιας-Ρέντη, Περάματος και Σαλαμίνας.

Νίκαια,  14 Σεπτεμβρίου 2022

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με πρωτοβουλία του  Κοινοβουλευτικού  Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄ ΠειραιάΓιάννη Ραγκούση, κατέθεσαν σήμερα  19 Βουλευτές και Βουλεύτριες  του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για την απόρριψη των παιδιών με πλήρεις φακέλους κι όλες τις προϋποθέσεις που βρέθηκαν εκτός ΚΔΑΠ τόσο πανελλαδικά (84.000 παιδιά), όσο και στους Δήμους της Β΄ Πειραιά (464 παιδιά), αλλά και την αδυναμία απορρόφησης επίσης εκατοντάδων παιδιών στα ΚΔΑΠ για παιδιά με αναπηρία(ΑμεΑ) ή στους Βρεφικούς Σταθμούς, διότι δεν επαρκούν οι θέσεις.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στη σχετική ερώτηση, υπάρχει πλήρης αναντιστοιχία μεταξύ των μεγαλόστομων διακηρύξεων της κυβέρνησης για τη στήριξη του παιδιού και της οικογένειας και των πράξεων των αρμόδιων Υπουργών. Η ίδια η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) στο ΔΤ που εξέδωσε αναφέρει ότι θα υπάρξει προσπάθεια να δοθούν κι άλλα vouchers, ώστε να είναι όσα και πέρυσι, ομολογώντας ότι είναι λιγότερα κατά 10.500.

Κι ενώ στους Δήμους Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Νίκαιας-Ρέντη, Περάματος και Σαλαμίνας προσφέρονται 4.201 θέσεις στα λειτουργούν τα ΚΔΑΠ, χορηγούνται μόλις 3.540 κουπόνια (vouchers), κόβοντας 464 παιδιά(13,1%) που, και πλήρεις φακέλους είχαν και όλες τις προϋποθέσεις. Αντίστοιχα, κενό γράμμα αποδεικνύονται και οι κομπασμοί της κυβέρνησης για αποδοχή στο 100% των αιτήσεων για ΚΔΑΠ ΑμεΑ και Βρεφικούς Σταθμούς, αφού οι προσφερόμενες θέσεις δεν επαρκούν για να καλύψουν ούτε τις μισές αιτήσεις.

Η κυβέρνηση, επομένως, εμπαίζει τις οικογένειες και τα παιδιά σε μία εποχή που η ακρίβεια μαστίζει τα νοικοκυριά και καλείται να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις.

 
Top