Giannis Efstathiou 
Ο κύριος Τσίπρας ως πρωθυπουργός, είχε βάλει την ΕΥΠ να παρακολουθεί μέχρι και τον υπουργό του κύριο Πιτσιόρλα, ιστορικό στέλεχος του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ!... Αν δεν τον εμπιστευόταν, γιατί τον έβαλε στην κυβέρνησή του?
Για το (και οικολογικό) σκάνδαλο της επένδυσης στο "Ναυάγιο της Ζακύνθου" είχα αναφερθεί και σε δική μου ανάρτηση.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα:
"Επί τουλάχιστον δύο μήνες (από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2016) τα κινητά τηλέφωνα των κυβερνητικών παραγόντων παρακολουθούνταν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Οι «κοριοί» της ΕΥΠ στόχευαν ακόμα και τους πλέον στενούς συνεργάτες του τέως πρωθυπουργού, όπως ο κ. Σαγιάς, ή τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ και μετέπειτα υφυπουργό Ανάπτυξης, κ. Πιτσιόρλα.
Το πλέον δυσώδες και ανησυχητικό της υπόθεσης είναι ότι Σαγιάς και Πιτσιόρλας παρακολουθούνταν, προφανώς, χωρίς την ύπαρξη εισαγγελικής διάταξης στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης του Ναυαγίου της Ζακύνθου που εξελίχθηκε σε σκάνδαλο, καθώς η φερόμενη επένδυση του εμίρη του Κατάρ κατέληξε σε μια καλοστημένη απάτη, η οποία ακόμη και σήμερα απασχολεί την ελληνική Δικαιοσύνη. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πληροφοριακό δελτίο της ΕΥΠ παραδόθηκε στις εισαγγελικές Αρχές, οι οποίες όμως δεν μπόρεσαν να το αξιοποιήσουν για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είχε τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία και οι καταγραφές ήταν παράνομες. Εκτός από τον Σαγιά και τον Πιτσιόρλα, οι οποίοι όπως προκύπτει ήταν οι «βασικοί» στόχοι της υπηρεσίας, η ΕΥΠ κατέγραφε τις τηλεφωνικές κλήσεις ενός στελέχους της εταιρείας ΠΙΜΑΝΑ, η οποία εμπλέκεται στην επένδυση του Ναυαγίου, ενός τοπογράφου, μιας υπαλλήλου της Κτηματικής Υπηρεσίας και πολλών ακόμη. Επίσης, ο κοριός καταγράφει και συνομιλία του δημοσιογράφου και εκδότη Αντώνη Δελλατόλα με τον Στέργιο Πιτσιόρλα με αφορμή μια συνάντηση που έπρεπε να γίνει με έναν εκ των επενδυτών της ΠΙΜΑΝΑ.
Για τουλάχιστον δύο μήνες (Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2016) μια κλειστή ομάδα επιχειρησιακών παραγόντων της ΕΥΠ έκανε φύλλο και φτερό τα κινητά τηλέφωνα Σαγιά και Πιτσιόρλα. Λίγους μήνες πριν από τις παρακολουθήσεις ο κ. Σαγιάς είχε παραιτηθεί από τη θέση του γ.γ. της κυβέρνησης που του είχε εμπιστευθεί ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ ο κ. Πιτσιόρλας ήταν επικεφαλής στο ΤΑΙΠΕΔ προτού αναβαθμιστεί σε υφυπουργό Ανάπτυξης. Τα όσα αποκαλύπτονται από τα εμπιστευτικά έγγραφα των Αρχών προκαλούν σοκ. Από το περιεχόμενο των συνομιλιών προκύπτει ότι τα δύο πρώην κυβερνητικά στελέχη όχι μόνο «έτρεχαν» την υπόθεση της δήθεν επένδυσης αλλά και ότι σύστηναν δικηγόρους σε στέλεχος της εταιρείας ΠΙΜΑΝΑ προκειμένου να «μην καταλήξουν όλοι φυλακή». Παράλληλα, από το υλικό που συγκεντρώθηκε αποκαλύπτεται ότι και οι δύο γνώριζαν ότι η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά μια μεγάλη απάτη, καθώς η κυριότητα της έκτασης δεν ανήκει στον πωλητή, Ιωάννη Χάρο."
https://www.ereportaz.gr/oi-apokalypseis-kousoulou.../...



 
Top