Την ώρα που φουντώνουν τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες τα κόμματα βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του neakerakitsiou ο  Κερατσινιώτης δικηγόρος Χρήστος Σαλαλές θα είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ στην Β Πειραιά.

Ο Χρήστος Σαλαλές γεννήθηκε  στον Πειραιά. Μεγάλωσε στο Κερατσίνι και τελείωσε τα μαθητικά του χρόνια στο Γυμνάσιο Δραπετσώνας. Οι γονείς του, η μητέρα του Ειρήνη και ο πατέρας του Γιάννης Μικρασιατικής καταγωγής ήρθαν στο Κερατσίνι από τη Χίο για να βρουν καλύτερη τύχη.

Είναι δικηγόρος, με σπουδές στη Νομική Σχολή Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Στρατηγικό Σχεδιασμό και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Παράλληλα με τις σπουδές του, εργάζονταν στο εργοστάσιο των Λιπασμάτων στην Δραπετσώνα.

Από μαθητής στα κοινά, στα 17 του εκλέχτηκε Πρόεδρος του Γυμνασίου. Στα 21 του στο όριο της εκλογιμότητας ηλικιακά οι συμπολίτες του τον εκλέγουν πρώτο σε ψήφους Δημοτικό Σύμβουλο Κερατσινίου, ανανεώνοντας την εντολή τους μέχρι το 1994. Στα 13 αυτά χρόνια δούλεψε για καλύτερη ποιότητα ζωής στο Κερατσίνι μέσα από την ανάπτυξη του Πολιτισμού και ιδιαίτερα του Αθλητισμού.

Διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας του Εθνικού Τυπογραφείου και αργότερα διευθυντής του Γραφείου του τότε Υπουργού Προεδρίας Αναστάση Πεπονή.

Η εμπειρία που απέκτησε ήταν ο λόγος του ορισμού του ως Νομάρχη Σερρών.

Στη συνέχεια εκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος Πειραιά και Αναπληρωτής Νομάρχη. Αργότερα ορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ. Παρέλαβε έναν ελλειμματικό Οργανισμό και τον παρέδωσε κερδοφόρο με πλούσιο κοινωνικό έργο ιδίως στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό.

Ο Χρήστος Σαλαλές σημειώνει με έμφαση ότι δεν φανταζόταν ποτέ τότε ότι θα έλθει μια στιγμή που ένας Οργανισμός που προσέφερε στην Πατρίδα πλούτο θα ξεπουληθεί έναντι πινακίου φακής όπως ξεπουλήθηκε σήμερα.

Φανατικός Ολυμπιακός έκανε το πάθος του εργασία ως Σύμβουλος της Διοίκησης της εταιρείας ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ του Ολυμπιακού . Το 2006, 15.776 πολίτες του Κερατσινιώτικου λαού τον εμπιστεύτηκαν ως επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως μαχόμενος δικηγόρος.


 
Top