Χριστόφορος Τριαντάφυλλος
Μετά από 100 χρόνια από τότε που έγινε η Οκτωβριανή Επανάσταση, στην ανθρωπότητα έχουν... συμβεί κοσμογονικά γεγονότα. Έχουν γίνει 2 Παγκόσμιοι πόλεμοι, που έχουν αλλάξει τον Παγκόσμιο χάρτη, έχει δημιουργηθεί και έχει καταρρεύσει η Σοβιετική Ένωση.
Έχουν πέσει χώρες που αντιστεκόντουσαν, ενώ έχει αποδυναμωθεί και η κατά τόπους αντίσταση των ένοπλων οργανώσεων που λαμβάνανε την στήριξη της ΕΣΣΔ. Ένας σημαντικός παράγοντας που βοήθησε να δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση ήταν οι πράκτορες του Ιμπεριαλισμού και του Σιωνισμού και οι οπορτουνιστικές δυνάμεις (Βλ. Χρουστσόφ, Γκορμπατσόφ, Φλωράκης) που με τον προβοκατόρικο ρόλο τους αποδυνάμωσαν την αντίσταση.
Με την εμπειρία των 100 χρόνων όμως μάθαμε και κάτι άλλο πολύ σημαντικό. Πως οι Κεφαλαιοκράτες, έχουν την δυνατότητα να παίρνουν πίσω όλα τα κεκτημένα που έχουν χάσει από την πάλη μέσα στον Καπιταλισμό. Και να ενισχύουν την επίθεσή τους παίρνοντας περισσότερα πίσω.
Οι Οπορτουνιστές (στην περίπτωσή μας το Ευρωκομμουνιστικό ΚΚΕ) γνωρίζοντας αυτή την πραγματικότητα, εναρμονίστηκαν με τα συμφέροντα της οικονομικής ελίτ και διαμόρφωσαν την τακτική κατά τέτοιον τρόπο που δεν θα απειλείται πραγματικά το Καπιταλιστικό οικοδόμημα.
Έτσι, οι Κομμουνιστές Επαναστάτες μετατράπηκαν σε αγωνιστές που παλεύουν για μια καλύτερη ζωή μέσα στον Καπιταλισμό, άρα και σε αγωνιστές που παλεύουν για την σωστή λειτουργία του Καπιταλισμού, με την ψευδαίσθηση πως αυτός είναι ο δρόμος που οδηγεί στην αφύπνιση των εργατών.
Όλη αυτή η παγίδα των Ευρωκομμουνιστών, βρίσκει πάτημα στην προ 100ετίας τακτική των Μπολσεβίκων, την οποία χρησιμοποιούν επανειλημμένα για να δικαιολογήσουν τον σημερινό αντεπαναστατικό τους ρόλο.
Παράλληλα, ένα Αστικό ΚΚΕ όπως το σημερινό, προσφέρει ακόμα μία πολύ σημαντική υπηρεσία στην εγχώρια Αστική Τάξη.
Με την παρουσία του στο Αστικό Κοινοβούλιο νομιμοποιεί όλα τα εγκλήματα είς βάρος των εργατών και κατ' επέκταση όλου του λαού και της χώρας που νομοθετούν οι Αστοί.
Με λίγα λόγια, όπως η προβοκάτσια με την αστική νομιμοποίηση του ΚΚΕ βαφτίστηκε "νίκη των εργατών" έτσι και η κοινοβουλευτική πάλη δεν είναι τίποτα άλλο παρά το υπερπολύτιμο άλλοθι των Αστών να ενισχύουν τις επιθέσεις τους "νόμιμα" με την αποδοχή από ένα Κομμουνιστικό Κόμμα.
Έτσι φτάνουμε σήμερα, εκτός των χιλιάδων άλλων ζητημάτων που έχουν προκύψει, να έχουμε και ένα ΚΚΕ που νομιμοποιεί όλα τα μνημόνια με την παρουσία του στην Βουλή. Με την δικαιολογία πως "δεν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες".
Γιατί φίλε μου, εσύ μπορεί να πανηγυρίζεις με την αστική αντιπολίτευση του ΚΚΕ μέσα στο Αστικό Κοινοβούλιο αλλά αυτό είναι ακριβώς αυτό που θέλει η Αστική Τάξη. Να δείχνουν το πόσο Δημοκράτες είναι και κυρίως μέσα από την δική σου νομιμοποίηση.
 
Top