Δημήτρης Καραμήτσας
Οι ΗΠΑ παραμένουν στην Συρία... Το "διεθνές δίκαιο" παραμένει σε ύπνωση και... a la carte εφαρμογή. Κυρώσεις κατά των ΗΠΑ δεν έχουν επιβληθεί από κανένα και για τίποτα, ενώ παραμένουν ο μεγαλύτερος παγκόσμιος τρομοκράτης. Το ίδιο ισχύει και για το Ισραήλ και την Τουρκία.
Ας αφήσουν οι ντόπιοι και ξένοι "Λέλεγες" την αυθάδη κενόλογη ρητορική, που εκφράζει μόνο τα γονυπετή συμφέροντά τους.
Τρεις ειδήσεις από την Συρία :
Α. 7 Ιουνίου, 2022
Hasaka, SANA- Οι κάτοικοι του χωριού Hamu στην ύπαιθρο Qamishli, με την υποστήριξη ενός σημείου ελέγχου του Συριακού Αραβικού Στρατού, αναχαίτησαν μια αμερικανική στρατιωτική αυτοκινητοπομπή κατοχής που προσπάθησε να εισέλθει στο χωριό και την ανάγκασαν να υποχωρήσει και να φύγει από την περιοχή.
Αρκετοί άνθρωποι στο χωριό είπαν ότι η αμερικανική αυτοκινητοπομπή περιλάμβανε έξι στρατιωτικά τεθωρακισμένα οχήματα που υποστηρίζονταν από δύο ελικόπτερα πέταξαν πάνω από την περιοχή.
Οι κάτοικοι του χωριού έκαψαν τη σημαία των ΗΠΑ και φώναξαν συνθήματα που υποστηρίζουν τον Συριακό Αραβικό Στρατό και καταδικάζουν την παράνομη παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων κατοχής.
Β. 7 Ιουνίου, 2022
Δαμασκός, SANA- Η συριακή αεράμυνα αντιμετώπισε το βράδυ της Δευτέρας μια ισραηλινή επίθεση με πυραύλους που στόχευσε ορισμένες τοποθεσίες στη νότια ύπαιθρο της Δαμασκού και κατέρριψε τους περισσότερους από τους εχθρικούς πυραύλους.
«Στις 23:18 μ.μ. της Δευτέρας 6-6-2022, ο ισραηλινός εχθρός εξαπέλυσε εναέρια επίθεση από την κατεύθυνση του κατεχόμενου συριακού Γκολάν, στοχεύοντας ορισμένες τοποθεσίες νότια της πόλης της Δαμασκού», δήλωσε στρατιωτική πηγή σε δήλωση στο SANA.
Η πηγή πρόσθεσε ότι η συριακή αεράμυνα αναχαίτισε τους εχθρικούς πυραύλους και κατέρριψε τους περισσότερους από αυτούς και αναφέρθηκαν μόνο υλικές ζημιές.
Fedaa al-Rhayiah/ Ruaa al- Jazaeri
Γ. 3 Ιουνίου, 2022
Χάμα, SANA- Υλικές ζημιές σημειώθηκαν στα σπίτια και τις περιουσίες των αμάχων λόγω πολλών βλημάτων που εκτοξεύτηκαν από τις τρομοκρατικές οργανώσεις που υποστηρίζονται από την τουρκική κατοχή και στόχευσαν το χωριό al-Berka, βορειοδυτικά της Χάμα.
"Το χωριό Αλ Μπέρκα στην ύπαιθρο της Χάμα δέχτηκε επίθεση με τρεις οβίδες σήμερα το απόγευμα. Η επίθεση προκάλεσε ζημιές σε πολλά σπίτια, δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες", είπε στον δημοσιογράφο SANA μια πηγή από την Αστυνομική Διοίκηση της Χάμα.
Ο δημοσιογράφος του SANA, επικαλούμενος την πηγή, ανέφερε ότι οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τα νότια προάστια του Jisr al-Shughur στην επαρχία Idlib, όπου αναπτύσσονται τρομοκρατικές ομάδες που συνδέονται με το λεγόμενο «Ισλαμικό Κόμμα του Τουρκιστάν».
Amer .H. Ντάουα
 
Top