Ο γιος του Μάνου Χατζηδάκι, Γιώργος, απαντά στον Αλέξη Κούγια για τις αναφορές του τελευταίου στον μεγάλο συνθέτη στη δίκη Λιγνάδη. Στην ανάρτησή του, ο Γιώργος Χατζηδάκις επέλεξε ένα κείμενο του Μάνου ως απάντηση στην όπως την χαρακτηρίζει «συκοφαντική και άθλια αναφορά που αποτελεί ύβρι στην μνήμη του».

Τι αναφέρει ο Γιώργος Χατζηδάκις
Στη συκοφαντική και αήθη αναφορά στον Μάνο Χατζιδάκι κατά τη διάρκεια της δίκης Λιγνάδη που προσβάλλει βάναυσα τη μνήμη του και αποτελεί ύβρι, σας παραθέτω ως απάντηση ένα κείμενο του:

«Οι “χοίροι” είναι ζώα που αρέσκονται να ζουν μες την ακαθαρσία και να κυκλοφορούν μέσα σ’ αυτήν με άνεση και φιλαρέσκεια. Αγνοούν όλους τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και δημιουργούν μιαν αποπνικτική ατμόσφαιρα για όσους έχουν την ατυχία να ζουν κοντά σε χοιροστάσια, ακόμη και σε απόσταση απ’ αυτά. Και οι “χοίροι’’, ως γνωστόν, επέστρεψαν και ζούνε πλέον μες τις πολιτείες. Φαίνεται πως τους θελήσαμε, τους νοσταλγήσαμε. Κι έτσι επιστρέψανε και θα μας συντροφεύουν δια παντός. Αυτά περί “χοίρων” και δεν θα επανέλθουμε.»

(Από ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ, έκδοση 1980)


Για διαστρέβλωση των όσων είπε κάνει λόγο ο Κούγιας
«Έκρυψε ποτέ ο μεγαλύτερος Έλληνας συνθέτης Μάνος Χατζηδάκις ότι η παρέα του ήταν παιδιά 15 – 16 – 17 – 18 χρονών;», ήταν η ερώτηση του Αλέξη Κούγια στον μάρτυρα που εξέταζε κατά τη διάρκεια της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος δικάζεται για βιασμούς ανηλίκων.

Ο  Αλέξης Κούγιας κάνει λόγο για διαστρέβλωση της δήλωσής του υποστηρίζοντας πως ενώ ο ίδιος στην ερώτησή του χρησιμοποίησε εκτός του Μάνου Χατζιδάκη, τον Κουν, τον Λαζάνη, τον Κατσέλη, αλλά και άλλους διδασκάλους της θεατρικής τέχνης, «αυτοί ενορχηστρωμένα και στα συγκεκριμένα sites διαστρέβλωσαν την ερώτηση μου, αποκρύπτοντας ότι η ερώτηση αυτή αφορά και άλλους διδασκάλους της θεατρικής τέχνης, όπου αναφερόμουν στους μαθητές τους, αφού αναφερόμουν και στους μαθητές του κ. Δημήτρη Λιγνάδη, όπου αυτός δίδαξε, και συγκεκριμένα στο Αρσάκειο, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αλλά και στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου».
 
Top