Σήμερα  Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι «χωρίς όρους» διαπραγματεύσεις της Ουκρανίας με τη Ρωσία. 

Ο Ουκρανός πρόεδρος  Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιβεβαίωσε ότι υπάρχει συμφωνία για τις συνομιλίες με τη Ρωσία, μετά το διπλωματικό θρίλερ που προηγήθηκε. «Συμφωνήσαμε ότι η ουκρανική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τη ρωσική χωρίς προηγούμενες προϋποθέσεις στα σύνορα Ουκρανίας – Λευκορωσίας, στην περιοχή του ποταμού Πρίπιατ» είπε χαρακτηριστικά.

Η ουκρανική αντιπροσωπεία κατευθύνεται στη Λευκορωσία μέσω Πολωνίας και η συνάντηση αναμένεται να αρχίσει το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες  «οι συνομιλίες θα διεξαχθούν το πρωί της Δευτέρας λόγω του ότι, φοβούμενη για τη ζωή της, η ουκρανική αντιπροσωπεία δεν ακολούθησε την απευθείας διαδρομή, δηλαδή μέσω Γόμελ, αλλά θα εισέλθει (στη Λευκορωσία) μέσω Πολωνίας και του σημείο ελέγχου "Γέφυρα της Βαρσοβίας". Κάνουν μια τεράστια παράκαμψη».

«Δεν θα παραδώσουμε ούτε σπιθαμή γης»
Την ίδια στιγμή, σε μήνυμα του ο ουκρανός ΥΠΕΞ ισχυρίστηκε πως «δεν θα υποκύψουμε, δεν θα παραδοθούμε, δεν θα παραδώσουμε ούτε μία ίντσα της επικράτειάς μας».

Σχετικά με τις συνομιλίες, ο Κουλέμπα επισήμανε ότι «θα στείλουμε μια αντιπροσωπεία σε ένα μεθοριακό σταθμό και πάμε εκεί πρώτα απ’ όλα για να ακούσουμε τι έχει να μας προτείνει η Ρωσία, τι έχει να πει. Δεν υπάρχει προκαταρκτική συμφωνία, δεν υπάρχει κάποιος στόχος, δεν υπάρχει κάποια βάση πέρα από το ότι είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε τι έχει να πει η Ρωσία και να θέσουμε τα αιτήματά μας». Σε εκείνο το σημείο υπογράμμισε ότι «ο πρόεδρος Λουκασένκο διαβεβαίωσε τον πρόεδρο Ζελένσκι ότι δεν θα υπάρξει καμία εχθρική ενέργεια από το έδαφος της Λευκορωσίας και καμία ρωσική επίθεση από τη Λευκορωσία και αυτό είναι κάτι θετικό» ενώ διεμήνυσε τα εξής:

Το χρονικό του διπλωματικού θρίλερ
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε σήμερα, σε μήνυμά του στο δίκτυο Telegram, ότι μίλησε με τον ηγέτη της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Η πλευρά της Λευκορωσίας επιβεβαίωσε αργότερα την επικοινωνία, ενώ ο Λουκασένκο δήλωσε ότι έπεισε τον Ζελένσκι να στείλει αντιπροσωπεία και να γίνουν οι συνομιλίες με τη ρωσική πλευρά.
 
Top