Για νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που θα επηρεάσει τη χώρα μας από το βράδυ της Παρασκευής και από τα δυτικά και βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, τις έντονες βροχές – καταιγίδες προς τα νότια τμήματα, προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. 

Συγκεκριμένα αναφέρει:
Το διήμερο Σάββατο – Κυριακή ενδέχεται να έρθουμε αντιμέτωποι και πάλι με προβλήματα εξαιτίας των καιρικών φαινομένων. Πιο συγκεκριμένα πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμη και σε πεδινές – ημιπεδινές περιοχές ή περιοχές πολύ χαμηλού υψομέτρου προς την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Στερεά, την Πελοπόννησο αλλά και την Εύβοια. Προς τα νότια τμήματα της χώρας μας θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές – καταιγίδες ικανές να δημιουργήσουν πλημμυρικά φαινόμενα.Στον δεύτερο χάρτη μας μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία – εξέλιξη των φαινομένων όπου με τις λευκές αποχρώσεις αποτυπώνονται οι χιονοπτώσεις και με τις μπλε οι βροχές – καταιγίδες.

Προσοχή και στην Αττική
Από το νέο αυτό κύμα κακοκαιρίας θα επηρεαστεί και ο νομός Αττικής όπου αναμένονται ισχυρές βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις προς τα βόρεια ορεινά – ημιορεινά. Αυτή η εξέλιξη μπορεί να οδηγήσει σε απότομο λιώσιμο του χιονιού το οποίο με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει πλημμυρικά επεισόδια. Προς το απόγευμα βράδυ του Σαββάτου δεν αποκλείεται να δούμε να χιονίζει και πιο χαμηλά προς τα υπερβόρεια του νομού.

Προσοχή στα Βίλια

Τα προγνωστικά στοιχεία θέλουν μέσα στο Σάββατο να πέφτουν μεγάλες ποσότητες χιονιού ξανά στα Βίλια, μία περιοχή που έχει βάλει ήδη μεγάλο όγκο χιονιού.

Αλυσίδες στο Εθνικό – Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο
Με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονολάστιχα θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι όσοι αναμένεται να κινηθούν στον ηπειρωτικό κορμό από Αττική και πιο πάνω, όπως και στην Πελοπόννησο αλλά και την Εύβοια. Εννοείται βέβαια σε ορεινά – ημιορεινά σχεδόν όλης της χώρας. Να σημειώσουμε κλείνοντας ότι την κακοκαιρία αυτή θα τη συνοδεύουν θυελλώδεις άνεμοι προς τα κεντρικά και νότια γεωγραφικά διαμερίσματα ικανοί και αυτοί να δημιουργήσουν προβλήματα τόσο στη ξηρά όσο και στη θάλασσα.


 
Top