Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Θεμάτων Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, Κρίστοφερ Μιούρεϊ, μιλώντας σε ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό, αναφέρθηκε στο τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού το Μάρτιο.


Ειδικότερα, ο κ. Μιούρεϊ υποστήριξε πως από τη μετάλλαξη Όμικρον θα προσβληθεί τουλάχιστον ο μισός πληθυσμός του κόσμου η και περισσότερο, ενώ στην Ελλάδα το κύμα θα κορυφωθεί στα μέσα Ιανουαρίου.

Ωστόσο αυτή η μετάλλαξη Όμικρον είναι κατά 90-95% λιγότερο σοβαρή από τη μετάλλαξη Δέλτα, κάτι που θα παίξει σημαντικό ρόλο για την πορεία της πανδημίας, όπως είπε μιλώντας στον Αλέξη Παπαχελά.

«Νομίζω ότι η πανδημία, σε αντίθεση με την covid, θα τελειώσει μόλις τελειώσει το κύμα της Όμικρον. Έτσι, πιθανότατα μέχρι τον Μάρτιο, οι αριθμοί θα έχουν μειωθεί στα περισσότερα μέρη, επειδή η Όμικρον θα κινηθεί τόσο γρήγορα.

Η πανδημία θα έχει τελειώσει, αν και η covid σίγουρα δεν θα έχει τελειώσει. Και θα πρέπει απλά να αλλάξουμε και να πούμε: Κοιτάξτε, αυτό είναι σαν τη γρίπη. Θα υπάρχει συνέχεια. Πρέπει οι άνθρωποι να παραμένουν εμβολιασμένοι, να κάνουν την αναμνηστική δόση».

«Καλώς ανοίγουν τα σχολεία»

Σε σχέση με το άνοιγμα των σχολείων, τάχθηκε υπέρ.

«Στον βαθμό που έχετε δασκάλους που δεν χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα, λόγω κάποιου θετικού τεστ, νομίζουμε ότι τα σχολεία θα πρέπει να λειτουργήσουν» είπε.

«Μην κοιτάμε τους αριθμούς»

Σημείωσε πως δεν πρέπει να κοιτάμε τους αριθμούς των κρουσμάτων, αλλά αυτούς των θανάτων και των διασωληνωμένων.


«Νομίζω ότι ο κόσμος πρέπει να σταματήσει να τρομοκρατείται από τους αριθμούς κρουσμάτων, επειδή είναι πολύ μεγάλοι. Πρέπει να κοιτάξουν τις νοσηλείες ή ακόμα περισσότερο, αυτό που κάνει ήδη η κυβέρνηση, δηλαδή να κοιτάζουν αυτούς, που είτε βρίσκονται στη ΜΕΘ, είτε σε ελεγχόμενο μηχανικό αερισμό ή σε διασωλήνωση. Αυτό το νούμερο πρέπει να παρακολουθούμε, αυτό μας πληροφορεί για τους βαριά πάσχοντες από covid. Επειδή αυτό μας δείχνει τις πραγματικές συνέπειες.   
 
Top