Λίγες μέρες μετά την επέλαση της «Ελπίδας» νέα κακοκαιρία με χιόνια χτυπά την Ελλάδα...

Σφοδρή χιονόπτωση σημειώνεται το βράδυ του Σαββάτου στο Μετόχι του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, με τη νέα κακοκαιρία να δείχνει τα δόντια της.

Η χιονόπτωση ξεκίνησε στα ορεινά του χωριού όμως ο κεντρικός επαρχιακός δρόμος Χαλκίδας – Κύμης είναι ανοιχτός και παράλληλα γίνεται ρίψη αλατιού.

Ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, μίλησε στην τοπική ιστοσελίδα evima.gr για τη νέα επιδείνωση του καιρού, προειδοποιώντας για την εξέλιξη της στην Εύβοια.

«Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να χτυπήσει την Εύβοια, από σήμερα με ισχυρές καταιγίδες και χιονοπτώσεις οι οποίες θα συνοδεύονται με ισχυρούς ανέμους. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς, αναμένονται έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, τα οποία σε συνδυασμό με το χιόνι που λιώνει «θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα ξανά στην Εύβοια».
 

Πού απαιτούνται αλυσίδες
Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο έχει ως ακολούθως:

Απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Αιδηψού, από την 16ηχ/θ (Καστέλα) έως την 42η χ/θ (Προκόπι), με την κίνηση των λοιπών οχημάτων να διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Επιπλέον, η κίνηση των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:
Στην Επαρχιακή Οδό Αγίου Αθανασίου – Γλυφάδας.
Στην Επαρχιακή Οδό Κοντοδεσποτίου – Αγίας Σοφίας.
Στην Επαρχιακή Οδό Στενής – Στροπώνων.
Στην Επαρχιακή Οδό Βουτά – Παπάδων, μέσω Κοκκινομηλιάς.

Έντονη χιονόπτωση και στην Αρκαδία
Παράλληλα και στην Αρκαδία χιονίζει πολύ.


 
Top