Συνεχώς το ρολόι θα κοιτούν οι εμβολιασμένοι...

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν αναπροσαρμόζουν τον σχεδιασμό της Ελληνικής Αστυνομίας. Τις επόμενες ώρες θα γίνουν εξονυχιστικοί έλεγχοι σε κεντρικές αγορές, εστιατόρια, καφετέριες, χιονοδρομικά κέντρα και όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Οι έλεγχοι θα είναι 24ωροι και στη μάχη ρίχνονται πεζές περιπολίες, άνδρες της Άμεσης Δράσης, ομάδα ΔΙΑΣ, αλλά και αστυνομικοί με πολιτικά.

Θα ελέγχονται προφανώς τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, όπως επίσης και το αν τηρείται το ωράριο, το μέτρο των καθήμενων πελατών, η τήρηση της «βουβής» διασκέδασης χωρίς μουσική, αλλά το βάρος θα πέσει και στα λεγόμενα κορονοπάρτι, τα οποία ήδη κάποιοι έχουν αρχίσει να στήνουν. Στον δρόμο θα βρίσκονται συνολικά 10.000 αστυνομικοί.

Μόνο για το αποψινό ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς τα μαγαζιά θα λειτουργούν ως τις 02:00 και οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να κοιτούν συνεχώς το ρολόι τους!

Ενδεικτικό της αύξησης των ελέγχων είναι ότι μόνο χθες πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 80.565 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 617 παραβάσεις. Οι 114 εντοπίστηκαν σε επιχειρήσεις και συνελήφθησαν τέσσερα άτομα. Μάλιστα, σε επιχείρηση στην Αττική επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ με επιβολή 30ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση τριών πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και δύο πελατών με πλαστά πιστοποιητικά. Επιπλέον, συλλήψεις και από 3.000 ευρώ πρόστιμο στους δύο πελάτες για κατοχή πλαστών πιστοποιητικών και από 300 ευρώ πρόστιμο στους τρεις πελάτες για έλλειψη των απαραίτητων πιστοποιητικών.


 
Top