Η ΑΕΚ μπορεί να αγωνίστηκε για 20 λεπτά με παίκτη λιγότερο, όμως κατάφερε να κρατήσει μέχρι το τέλος το 2-1 επί του έξοχου  Άρη και να πανηγυρίσει μία ακόμη νίκη με τον Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά, πίεσε ψηλά και απείλησε στο πεντάλεπτο. Στο 1' με τον Ρότα να ανεβαίνει, να σεντράρει και τον Κουέστα να λέει «όχι» στην κεφαλιά του Μάνταλου. Στην εξέλιξη της φάσης οι παίκτες της Ένωσης διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε χέρι του πεσμένου Φαμπιάνο με τον ρέφερι να δείχνει «παίζεται» κατόπιν ενημέρωσης και από τον VAR. Όσο για τη 2η απειλή, ήρθε στο 5' σε ατομική ενέργεια και σουτ του Ανσαριφάρντ.

Ο Άρης προσπάθησε να ισορροπήσει και τα κατάφερε. Έλεγξε τον ρυθμό και στο 13' απείλησε δις. Ο Στάνκοβιτς έδιωξε αρχικά το σουτ του Γκάμα, με τον Γκαρσία στο «ριμπάουντ» της απόκρουσης να δέχεται το στοπ του Μήτογλου και το 0-0 να παραμένει.

Και στο 15' ήρθε η φάση που άλλαξε τις ισορροπίες στο ματς του ΟΑΚΑ. «Συστημένο» φάουλ από τον Μάνταλο στην καρδιά της άμυνας του Άρη και ο Μήτογλου με μονοκόμματο βολέ έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ σε μία στιγμή, όπου όλα έμοιαζαν στα ίσα...


Στο 18' οι «κιτρινόμαυροι» απείλησαν εκ νέου με τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας, πλάσαρε από δύσκολη γωνία, με το σουτ του να περνά παράλληλα με τη γραμμή τέρματος και τη φάση να θεωρείται ως μη γενόμενη με δεδομένο πως ο Ιρανός καταλογίστηκε οφσάιντ. Μία απόφαση, βέβαια, που σηκώνει συζήτηση.

Μετά το 20' ο Άρης πίεσε και για ένα πεντάλεπτο ήταν εξόχως επικίνδυνος. Με στατικές φάσεις έβαλε την ΑΕΚ στην περιοχή έχοντας και δοκάρι στο 23' σε κεφαλιά του Μπράμπετς. 

Οι «κίτρινοι» είχαν την κατοχή, 56% κυκλοφορία και 6-0 κόρνερ όμως η ΑΕΚ διατηρούσε την ουσία. Ήταν μπροστά στο σκορ και με το τακτικό της πλάνο έψαχνε τη φάση στο τρανζίσιον. Όπως έγινε και στο 36', όπου ο Τσούμπερ έβγαλε γρήγορα την Ένωση μπροστά, σέρβιρε στον Μάνταλο που κέρδισε το πέναλτι σε ανατροπή του από τον Μπράμπετς, με τον ίδιο να αναλαμβάνει την εκτέλεση κάνοντας το 2-0.

Στο β' ημίχρονο και δη στο πρώτο τέταρτο η ΑΕΚ αμύνθηκε χαμηλά, ο Άρης κυκλοφόρησε την μπάλα, αλλά δεν μπόρεσε να βρει διαδρόμους με αποτέλεσμα η Ένωση να διαχειρίζεται με ευκολία την πίεση των «κίτρινων» και να διατηρεί με σχετική άνεση το 2-0.

Στο 60' ο Γιαννίκης έκανε αλλαγές αλά Βόλο θέλοντας να «κλειδώσει» το ματς. Έβγαλε τον Μάνταλο και έβαλε τον Λε Ταλέκ, ενώ χρησιμοποίησε τον Λιβάι Γκαρσία αντί του Τάνκοβιτς με την Ένωση να παίζει, πλέον, με 4-3-3 με τον Γάλλο άσο μπροστά από τους στόπερ και έχοντας μπροστά τους Σιμόες-Σιμάνσκι. Και αυτά τη στιγμή που και ο Μάντζιος έπαιζε το χαρτί του με τους Σάσα και Μαντσίνι αντί των Τζέγκο και Γκάμα.

Στο 68', όμως, ήρθε μία ενέργεια του Καμαρά να δώσει νέο ενδιαφέρον στο ματς. Ο Μήτογλου «έφαγε» την ντρίμπλα του διεθνή με τη Μαυριτινία άσου, τον τράβηξε από τη φανέλα χωρίς καμία πρόθεση να παίξει με την μπάλα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες, αν και αρχικά ο ρέφερι Διαμαντόπουλος έδειξε κίτρινη κάρτα και άλλαξε την απόφασή του κατόπιν παρέμβασης του VAR και του ίδιου που είδε η φάση.

Έτσι δευτερόλεπτα αργότερα ο Άρης εκμεταλλεύτηκε το κενό στα στόπερ της ΑΕΚ και βρήκε γκολ με κεφαλιά του Ματέο Γκαρσία (73') μέσα από την καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ έπειτα από «γλυκιά» σέντρα του Σούντγκρεν. Πλέον υπήρχε παιχνίδι με τους φιλοξενούμενους στο 76' να αγγίζουν το 2-2, αλλά ο Μισελέν να διώχνει πάνω στη γραμμή.

Ο Άρης πίεζε και ο Γιαννίκης από τον πάγκο έκανε τις κινήσεις τους. Έβαλε Τζαβέλλα και Αραούχο αντί των Σιμάνσκι και Ανσαριφάρντ με την ΑΕΚ να παίζει, πλέον, με 4-4-1 με τους Γκαρσία, Λε Ταλέκ, Σιμόες και Τσούμπερ πίσω από τον Αραούχο. Την ώρα που ο Άρης γινόταν πιο επιθετικός με Ιτούρμπε αντί Εντιαγέ.

Ο Άρης παρέμενε στο προσκήνιο, αλλά ήταν άτυχος,βέβαια, να χάνουν απίστευτη ευκαιρία στο 90+7' με τον Σάσα.
 
Top