Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του διδύμου των ληστών που στις 11:45 εισέβαλαν σε υποκατάστημα τράπεζας στη Μητροπόλεως και άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό. 
Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και της ΟΠΚΕ, έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές υπόπτων και τους οδηγούν στα κεντρικά της Ασφάλειας προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν σχέση με την κινηματογραφική ληστεία.

Το σκηνικό της ληστείας στήθηκε μέρα μεσημέρι σε έναν από τους πιο κεντρικούς και τουριστικούς δρόμους της Αθήνας στην οδό Μητροπόλεως 53. Οι δύο δράστες με βαρύ οπλισμό, ο ένας μάλιστα λένε οι πληροφορίες κρατούσε καλάσνικοφ, βγήκαν από ένα στενό, μπήκαν στην τράπεζα και αφού ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν.

Αξιωματικοί της Ασφάλειας που έχουν φθάσει στο σημείο λαμβάνουν καταθέσεις από τους υπαλλήλους ενώ έχουν στη διάθεση τους και εξετάζουν βίντεο από το κλειστό κύκλωμα καταγραφής προκειμένου να συγκεντρώσουν στοιχεία τόσο για τα χαρασκτηριστικά όσο και για το modus operandi των ενόπλων που θα ανοίξουν το δρόμο των ερευνών.
Σε πρώτη φάση προσπαθούν να συνθέσουν το δρομολόγιο διαφυγής του διδύμου των ληστών για να βρεθούν στα ίχνη τους.  
 
Top