Γιώργος Παπαδόπουλος Τετράδης

Μια συμφωνία για τα σκουπίδια
Η συμφωνία Γαλλίας- Ελλάδας δεν έχει καμιά απολύτως πρακτική αξία όσο δεν υπάρχει... ελληνική κυβέρνηση αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα ελληνικά συμφέροντα.
Η παρούσα κυβέρνηση όχι απλώς δεν υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας έναντι της Τουρκίας, αλλά αντιθέτως, με τρείς δηλώσεις των πλέον αρμόδιων πολιτικών της τα απεμπολεί!
Ο κ Γεραπετρίτης δηλώνει ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα περιορίζονται στα 6 ναυτικά μίλια, παραιτούμενος της νόμιμης επέκτασης στα 12 μίλια και τη δήλωση την κάνει σε μιά περίοδο που η τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο είναι στο ζενίθ.
Ο ίδιος δηλώνει ότι η Ελλάδα δεν έχει σκοπό να ασχοληθεί με τους ανταγωνισμούς εξόρυξης υδρογονανθράκων, στέλνοντας το μήνυμα στήν Τουρκία ότι μπορεί ενενόχλητη να αλωνίζει και να διεκδικεί την ελληνική ΑΟΖ, πράγμα που η Άγκυρα πραγματοποιεί στήν πράξη. Εις επίρρωσιν της παραίτησης, καμιά κυβέρνηση δεν τολμά να ανακηρύξει ΑΟΖ, όπως έκανε η Κύπρος δικαιωματικά και χωρίς συμφωνία με την Τουρκία, γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις καθοδηγούνται από ηγέτες φοβικούς, αντιπατριωτικούς και εξυπηρετικούς στις λεγόμενες μεγάλες δυνάμεις ΗΠΑ και Γερμανία.
Θυμίζω εδώ, ότι η Ελλάδα είχε υπεροπλία στο Αιγαίο το 1996, σύμφωνα και με την τότε έκθεση του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών των ΗΠΑ που εξεπλάγη για την ελληνική στάση στα Ίμια, αλλά είχε για πρωθυπουργό έναν φοβισμένο και εξώδουλο Σημίτη.
Τέλος, πριν υπογράψει τη χτεσινή συμφωνία ο κ Μητσοτάκης δήλωσε ότι βρίσκεται σε δρόμο διπλωματικής συμφωνίας με την Τουρκία για αμοιβαίες υποχωρήσεις! Και αναρωτιέται κάθε νουνεχής και γνώστης, σε τι ακριβώς θα υποχωρήσει η Ελλάδα, που βρίσκεται ήδη στο minimum των κυριαρχικών της δικαιωμάτων σε αέρα, ξηρά και θάλασσα; Και σε τι θα υποχωρήσει η Τουρκία, αφού η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτε από την Τουρκία, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο; Δηλαδή, εν κατακλείδι, τι θα παραχωρήσετε κ Μητσοτάκη στήν Τουρκία;
Ήδη η κυβέρνηση και οι στρατηγοί εξαπάτησαν όλους τους Έλληνες πέρυσι, που το Ορουτς Ρεϊς αλώνιζε στο Αιγαίο, παριστάνοντας και διαφημίζοντας δια των πλήρως ευνουχισμένων Ελλήνων δημοσιογράφων ότι ο στόλος υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Ενώ ο στόλος δεν έκανε τίποτε άλλο από το να αφήνει το τουρκικό σκάφος να κάνει σεισμολογικές έρευνες και να φυλάει τα ... 6 ναυτικά μίλια από τα νησιά, λες και οι Τούρκοι θα παραβίαζαν τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας, ενώ είχαν μπροστά τους χαρισμένη όλη την ελληνική ΑΟΖ!
Μ αυτές τις κουτοπονηριές οι ελληνικές κυβερνήσεις εδώ και 25 χρόνια - με εξαίρεση την περίοδο Μολυβιάτη- ξεπουλάνε το Αιγαίο στούς Τούρκους, την αλιεία της ελληνικής ΑΟΖ του Ιονίου στούς Ιταλούς, τον ελληνικό πληθυσμό της Β. Ηπείρου στούς Αλβανούς, την ελληνική Ιστορία και φυλέτικότητα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.
Μήπως νομίζει κανείς από τους κυβερνήτες ότι θα φοβηθεί η Τουρκία από τους ελληνικούς εξοπλισμούς και τον γαλλικό μπαμπούλα; Η Τουρκία που με υποδεέστερη δύναμη δημιούργησε τα Ίμια, που με υποδεέστερη ναυτική πείρα βγάζει τα ερευνητικά στο Αιγαίο; Που με υποδεέστερη εκπαίδευση παραβιάζει εν ψυχρώ τον ελληνικό εναέριο χώρο καθε μέρα; Που πετάει στα σκουπίδια τις αμερικάνικες απειλές και εξοπλίζεται διαρκώς από τη Γερμανία, τη Βρετανία, τη Σουηδία, την Ιταλία;
Τι να τα κάνουμε τα γαλλικά όπλα και την αμυντική συμφωνία όταν την Ελλάδα την κυβερνούν άνθρωποι απάτριδες, δειλοί και υπηρέτες ξένων συμφερόντων;
 
Top