Στο βήμα του Βελλιδείου Συνεδριακού Κέντρου, στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξετυλίγοντας τα σχέδια της κυβέρνησης για την οικονομική πολιτική.
Στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού περιλαμβάνονται φοροελαφρύνσεις και παρεμβάσεις για τις ανατιμήσεις που έχουν «πυροδοτήσει» έντονο προβληματισμό στην κοινωνία και στην αγορά.
Όπως είπε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, ο ΕΝΦΙΑ θα εξακολουθεί να μειώνεται με δίκαιο τρόπο, σημειώνοντας ότι το ολοκληρωμένο σχέδιο θα παρουσιαστεί στην παρουσίαση του προϋπολογισμού, προαναγγέλλοντας πάντως μείωσή του για τα νοικοκυριά.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του, απευθυνόμενος στους νέους και αποστέλλοντας μήνυμα για περισσότερες ευκαιρίες.
Αναφερόμενος στην προηγούμενη περίοδο, μίλησε για κρίσεις και προκλήσεις, τονίζοντας ότι η κοινωνία και η οικονομία «έμειναν όρθιες».

Το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε περίπτερα της Έκθεσης στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Την Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021, στις 13:00 ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.
 
Top