«Ο κ. Αποστολάκης έχει κριθεί ως ικανός να διαχειρίζεται κρίσεις επί 40 χρόνια από όλους τους θεσμούς των ενόπλων δυνάμεων. Από χθες με απασχολεί πολύ αν αυτοί οι θεσμοί λειτουργούν σωστά… Αυτός ο άνθρωπος προφανώς δεν έπρεπε να γίνει ούτε πλωτάρχης, αν δεν έχεις μάθει να αντέχεις στην πίεση δεν έπρεπε να γίνει ούτε καφετζής, όχι αξιωματικός… Του είπε ο Πολάκης ότι είναι δωσίλογος και έβαλε τα κλάματα».

«Σε δύο μεγάλες κρίσεις που αντιμετώπισε όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά η Ελλάδα, η μια η κρίση της πανδημίας και η άλλη κρίση πυρκαγιές του Αυγούστου, και στις δύο ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε πρόσωπο κοινής αποδοχής. Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να προτείνει για τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας ένα πρόσωπο κατά τεκμήριο κοινής αποδοχής. Η πολιτεία είχε κρίνει ως πρόσωπο ικανό διαχρονικά ως αρχηγός του ναυτικού και αρχηγού ΓΕΕΘΑ και τις άλλες θέσεις του» εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Γεωργιάδης: «Η κυβέρνηση δεν είναι εξ αδιαιρέτου»

Ο κ. Αποστολάκης είχε ζητήσει να γίνει υπουργός και όχι αναπληρωτής υπουργός και αυτό έγινε δεκτό, δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Ενημέρωση προφανώς και υπήρξε για την τοποθέτηση Αποστολάκη, αλλά η κυβέρνηση δεν είναι εξ αδιαιρέτου» επισήμανε.

Πρόσθεσε ότι η συναίνεση εκφραζόταν στο ίδιο το πρόσωπο. «Συναίνεση υπό την έννοια της πολιτικής συναλλαγής με άλλα κόμματα δεν θα μπορούσε να υπάρξει» ξεκαθάρισε ο υπουργός.
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να μιλά για αποστασία, όταν πήρε τους εν ενεργεία βουλευτές άλλου κόμματος και τους έβαλε στην κυβέρνηση για να περάσει την Συμφωνία των Πρεσπών. «Είναι ο ορισμός της αποστασίας» παρατήρησε.
Η απόφαση μας να φτιάξουμε μια δομή που να μας βοηθάει στις κρίσεις δεν αλλάζει επειδή το έβαλε στα ποδιά ο ναύαρχος τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης για το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.
 
Top