Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης δικάζονται 8 άτομα μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και άλλα αδικήματα, κατά περίπτωση.
Η σημερινή ακροαματική διαδικασία έκλεισε με την κατάθεση ενός συνταξιούχου άνδρα ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας, καθώς βρέθηκε μπροστά στο περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα της 5ης Ιανουαρίου, έξω από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην αγριότητα που επέδειξαν οι επιτιθέμενοι οπαδοί εις βάρος των θυμάτων ενώ περιέγραψε πως η λευκή μερσεντές που οδηγούσε η κατηγορούμενη για «ανθρωποκτονία με πρόθεση» πέρασε πάνω από το σώμα του 28χρονου Βούλγαρου ο οποίος ήταν πεσμένος στο έδαφος.

Ερωτηθείς από τον πρόεδρο του δικαστηρίου αλλά και από τους συνηγόρους, ο μάρτυρας ήταν κατηγορηματικός και απέκλεισε την παρουσία συνοδηγού στο επίδικο όχημα. «Είδα ότι οδηγούσε γυναίκα. Δεν υπήρχε άλλο άτομο που καθόταν δίπλα στην οδηγό» ανέφερε ο συνταξιούχος, ανατρέποντας την κατάθεση ενός από τους Βούλγαρους μάρτυρες που εξετάστηκαν από το δικαστήριο.

Την πρώτη μέρα της δίκης, ο φίλος του θύματος που δέχτηκε και ίδιος χτυπήματα από άγνωστους μαυροφορεμένους νεαρούς κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, κατέθεσε ότι: «Συνοδηγός ήταν ένας άνδρας ο οποίος με κοιτούσε με βλέμμα φονιά».

Στη συνέχεια μάλιστα αναγνώρισε τον συνοδηγό του αυτοκινήτου στο πρόσωπο 49χρονου κατηγορούμενου για «ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία». Ο Βούλγαρος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «έχει το ίδιο βλέμμα».

Ο 28χρονος Τόσκο Μποζατζίσκι έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από μισθωμένο ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε η 27χρονη η οποία κατηγορείται για την ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Ως ηθικός αυτουργός φέρεται ο 49χρονος συγκατηγορούμενος πρώην σύντροφος της ενώ οι υπόλοιποι 6 δικάζονται για την εμπλοκή τους στη θανατηφόρα συμπλοκή και την επίθεση σε βάρος των θυμάτων. 
 
Top