Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με μεγάλη συμμετοχή στα Προπύλαια, στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης εκπαιδευτικοί, μαθητές και φοιτητές, ζητώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας από τον κοροναϊό σε σχολεία και ΑΕΙ και καταδικάζοντας παράλληλα την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και την πολιτική του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. 

Αντίστοιχα συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Στις κινητοποιήσεις κάλεσμα απηύθυναν οι τρεις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες – ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ – όπως επίσης δεκάδες ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ, εκπαιδευτικοί φορείς και φοιτητικοί σύλλογοι.
Νωρίτερα, κλειστές παρέμειναν οι οδοί Πανεπιστημίου, Σταδίου, Βασιλίσσης Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη. Η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας αποκαταστάθηκε σταδιακά.

 

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα εκπρόσωποι των ΔΣ των τριών ομοσπονδιών (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ) συναντήθηκαν κατόπιν πρωτοβουλία της ΔΟΕ για να συζητήσουν τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Οι συμμετέχοντες αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις δράσεις τους , διοργανώνοντας πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν και φοιτητές, μαθητές αλλά και γονείς που προτάσσουν το αίτημα της κατάργησης της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.
Συλλαλητήριο και στη Θεσσαλονίκη

Νωρίτερα, συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Εκπαιδευτικά σωματεία, ομοσπονδίες, γονείς και φοιτητές εκφράζουν την αγωνία του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας για το άνοιγμα των σχολείων «με απουσία ουσιαστικού θεσμικού διαλόγου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και χωρίς προετοιμασία».

Αιτήματα τους, μεταξύ άλλων είναι κατάργηση της αξιολόγησης εκπαιδευτικών, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, να υπάρξουν ασφαλή μέτρα ώστε να παραμείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο τα σχολεία ανοιχτά και να πραγματοποιηθούν περισσότερες προσλήψεις εκπαιδευτικών.
 
Top