Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο 60χρονος Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών και ποιητής, Γιώργος Τσιρώνης. Εδώ και μήνες αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και το τελευταίο διάστημα βρισκόταν σε κώμα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Σύμφωνα με πληροφορίες από το συγγενικό του περιβάλλον, ο κ. Τσιρώνης είχε εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού με το εμβόλιο της AstraZeneca. 

Δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό του, στις 2 Απριλίου 2021, εισήχθη σε ιδιωτική κλινική της Πάτρας με πνευμονική εμβολή. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του υπέστη καρδιακή ανακοπή και εισήχθη στη ΜΕΘ.

Όπως έκανε γνωστό ο Γιάννης Παππάς με ανάρτησή του στο facebook, “ο εισαγγελέας και ποιητής Γιώργος Τσιρώνης δυστυχώς “έφυγε” μετά από πολύμηνη μάχη, σε ηλικία μόλις 60 χρονών. Με τον Γιώργο, όταν βρισκόμαστε, μιλούσαμε για την μεγάλη μας αγάπη την ποίηση. Ήταν αρκετά ενημερωμένος και για την ξένη ποίηση και ειδικά για την ιταλική, που μεταφράζω και γω. Αγαπούσε πολύ τον Εουτζένιο Μοντάλε και μου έκανε ουσιαστικές παρατηρήσεις και για τις δικές μου μεταφράσεις. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην σύζυγό του και στον μονάκριβο γιο του. Καλό ταξίδι αγαπητέ φίλε Γιώργο”.


Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr από το συγγενικό του περιβάλλον, ο κ. Τσιρώνης είχε εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού με το εμβόλιο της AstraZeneca. Δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό του, στις 2 Απριλίου 2021, εισήχθη σε ιδιωτική κλινική της Πάτρας με πνευμονική εμβολή. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του υπέστη καρδιακή ανακοπή και εισήχθη στη ΜΕΘ.

Να σημειωθεί πως τον Ιούλιο ο νομικός και πρώην αναπληρωτής καθηγητής Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Κωνσταντίνος Βαθιώτης, μιλώντας στο Focus FM κατήγγειλε ότι ο εισαγγελέας Γιώργος Τσιρώνης αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας από παρενέργειες εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Η ανακοίνωση της Ενωσης Εισαγγελέων:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τον αδόκητο θάνατο του συναδέλφου, Γεώργιου Τσιρώνη, Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών καθώς και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Πατρών, την Τετάρτη 15-9-2021 και ώρα 11.00 π.μ.

Πηγή: thetoc.gr
 
Top