Σε αυτήν την χώρα κανείς δεν χάνεται! Όσο πιο πολλά έχεις "φάει" τόσα πιο πολλά θα "φας" στο μέλλον! Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του Ράλλυ Ακρόπολις “το επίσημο ταξιδιωτικό πρακτορείο του EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2021 είναι το Smart Destination”. Το ταξιδιωτικό γραφείο «SMART DESTINATION TRAVEL AGENCY» όπως είναι το πλήρες όνομά του και έχει τα γραφεία του στην οδό Ζαλοκώστα στο Κολωνάκι ανήκει στην Ρία (Γλυκερία) Στεργιοπούλου η οποία είναι η μητέρα του Βασίλη Μηλιώνη αλλά και στον ίδιο. Αμφότεροι εμφανίζονται ως διευθυντές της εταιρείας.
Η ανάθεση είχε γίνει απευθείας από τον Αυγενάκη την περασμένη άνοιξη και η τουριστική επιχείρηση Μηλιώνη ανέλαβε τη μετακίνηση, τη διαμονή και τα εισιτήρια όλων όσοι συμμετέχουν και παρακολουθούν την «επιστροφή» του ιστορικού ράλλυ τόσο στην Αθήνα όσο και στην Λαμία αυτό το τριήμερο 9-12 Σεπτεμβρίου. Καλή μπίζνα…
Όλως τυχαίως πάντως η οικογένεια Μηλιώνη εκτός από το πρακτορείο ταξιδίων ετοιμάζει “επενδυτική δραστηριότητα” στους τομείς του real estate και του τουρισμού και στο Ηράκλειο κατασκευάζοντας 5άστερο ξενοδοχείο και παραθεριστικές κατοικίες. Όλως τυχαίως στο νομό Ηρακλείου πολιτεύεται και ο Αυγενάκης…
Επίσης όλως τυχαίως όπως ήδη έχει γράψει σε σχετικό ρεπορτάζ το edolio5. Δόθηκε πρόσφατα άδεια για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμο φυσικό αέριο στην εταιρεία «Λάρισα Θερμοηλεκτρική Μ.Α.Ε.». Μοναδικός μέτοχος της εταιρείας για τη ανάπτυξης του έργου είναι η νεοϊδρυθείσα Κυπριακή εταιρεία Clavenia Limited με έδρα την Λευκωσία, ισραηλινών συμφερόντων και ανήκει σε επιχειρηματία που έχει ήδη εμπλοκή στον τομέα της παραγωγής ενέργειας στο Ισραήλ, ο οποίος μάλιστα έχει συνεργαστεί όσον αφορά τον εξοπλισμό, με την Siemens”. Ο Βασίλης Μηλιώνης αρχικά με τη σύσταση της εταιρείας «Λάρισα Θερμοηλεκτρική» κατείχε τη θέση του προέδρου την οποία έδωσε, στις 14 Μαΐου που συγκροτήθηκε νέο Δ.Σ., στον Ισραηλινό Rotem Ben Horin. Τώρα φέρεται σύμβουλος στο project…
Στην υπόθεση της Hellas Power, πρόεδρος της οποίας ήταν ο Β. Μηλιώνης, το αρχικό κατηγορητήριο το ανέφερε ότι το ποσό της καταγγελλόμενης υπεξαίρεσης ανερχόταν στα 236 εκατομμύρια ευρώ. Η υπόθεση είχε να κάνει με έναν δαίδαλο από offshore που κατά το κατηγορητήριο χρησιμοποιήθηκε ως «κρυψώνα» και «πλυντήριο» για τα περίπου 256 εκατ. ευρώ τα οποία εισπράχθηκαν από τους καταναλωτές και δεν αποδόθηκαν στο Δημόσιο.
Το δικαστήριο αναγνώρισε όμως μόνο την οφειλή προς τους δήμους και το δημόσιο που φτάνει περίπου τα 72 εκατομμύρια ευρώ. Και παράλληλα οποιαδήποτε αξίωση οφειλής με τον ΛΑΓΗΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ, θεωρήθηκε ότι αποτελεί αντικείμενο μιας ιδιωτικής διαφοράς μεταξύ των εταιριών.
Ο Μηλιώνης πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια και στο Εφετείο, μαζί με άλλους 4 κατηγορουμένους, κρίθηκε αθώος. Ο έτερος πρωταγωνιστής Αριστειδης Φλώρος έφυγε κι αυτός τον Νοέμβριο του 2019 ελεύθερος από το δικαστήριο για την υπόθεση της Energa, καθώς το Πενταμελες Εφετείο Κακουργημάτων τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 5 χρόνων με τριετή αναστολή αλλά η εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει κάνει αναίρεση στην απόφαση όπως έχει αποκαλύψει το edolio5.