Ο πρώην αρχηγός της ΕΜΑΚ,

και επι ΣΥΡΙΖΑ ''ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ'' για το ''ΜΑΤΙ'' είναι αυτή τη στιγμή ...ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

Έκαναν τον κατηγορούμενο, αρχηγό της πυροσβεστικής!
«Ευχαριστώ τους πολιτικούς μου ηγέτες για τον συντονισμό», δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Στέφανος Κολοκούρης χωρίς ίχνος ντροπής.
Τι να περιμένεις όμως από τον άνθρωπο που ενώ είναι κατηγορούμενος για την τραγωδία στο Μάτι, αναβαθμίστηκε κι αυτός επί κυβέρνησης Μητσοτάκη. Όπως άλλωστε και ο Τσουβάλας της ΕΛΑΣ και φυσικά ο λιμενάρχης της «μαύρης νύχτας» που αναλαμβάνει πλέον και «ειδικές αποστολές».
Τώρα τι έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγοντας τον κ. Κολοκούρη για αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος ενώ το Μάτι το είχε κάνει προεκλογική σημαία, μόνον ο κάτοικος του Μαξίμου το ξέρει…
Εν τω μεταξύ οι Ρουμάνοι πυροσβέστες στην Εύβοια:
✅ Σε μια νύχτα έστησαν δικό τους ανεξάρτητο κέντρο επιχειρήσεων με τροφοδοσία και οργάνωση.
✅ Με το πρώτο φως της ημέρας σήκωσαν drones και χαρτογράφησαν τα ρυάκια και τους δασικούς δρόμους της ζώνης ευθύνης που τους ανατέθηκε.
✅ Το ίδιο πρωί το κέντρο επιχειρήσεων τους, υπολόγισε τον άνεμο και είδαν τα πιθανά σενάρια εξάπλωσης της φωτιάς.
✅ Τα μηχανήματα και τα ερπυστριοφόρα ήταν ήδη σε πλήρη ετοιμότητα και αναπτύχθηκαν αμέσως βάσει των οδηγιών του δικού τους κέντρου επιχειρήσεων.
✅ Οι 112 πυροσβέστες είναι απόλυτα οργανωμένοι και φοράνε υπερσυγχρονες στολές με ενδοεπικοινωνια τριών συχνοτήτων.
✅ Με τα drones καθοδηγούν τους ντόπιους και τους δασοπυροσβεστες για το που πρέπει να κάνουν διανοίξεις με μπουλντόζες σε στρατηγικά σημεία.
✅ Με βάση τα στοιχεία της χαρτογράφησης που έκαναν, ξεδίπλωσαν μάνικες και παίρνουν νερό με οχήματα αντλίες από ρυάκια και τοπικές δεξαμενές νερού.
✅ Για να μην καταστραφούν οι μάνικες από τα αυτοκίνητα σε σημεία που διασχίζουν δρόμους, τις κάλυψαν με ειδικά προστατευτικά.
✅ Πολεμάνε τη φωτιά με φωτιά δημιουργώντας αντιπυρικές ζώνες και ανακατευθύνουν τη φωτιά μακριά από τους οικισμούς. Το «Αντιπύρ» στην Ελλάδα απαγορεύεται.
⭕️ Οι δικοί μας ηρωικοί πυροσβέστες έχουν απαρχαιωμένο εξοπλισμό και μια εγκληματικά ανίκανη πολιτική ηγεσία που επεμβαίνει στο έργο τους μέσω των υψηλόβαθμων που έχουν επιλεγεί με κομματικά κριτήρια.
⭕️ Αντί να χρηματοδοτούνται και να εξοπλίζονται από το κράτος, τους αποκαλούσαν τεμπέληδες. Αντί να τους αφήσουν να λειτουργήσουν ανεξάρτητα τους δίνουν διαταγές να προστατέψουν βίλες πολιτικών και εφοπλιστών.
Anwar Jitou
Kwstas Mavromatianos
 
Top