Απίστευτη καταγγελία από πολίτη, η οποία έκανε διακοπές στη βόρεια Ελλάδα μαζί με έναν φίλο της όταν εκείνος διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό. Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, στο οποίο διέμεναν, τούς «φόρτωσε σε καρότσα αγροτικού», όπως χαρακτηριστικά είπε, και τους εγκατέλειψε μπροστά από το Κέντρο Υγείας της περιοχής. 
Η κα Δήμητρα Παπαστεργίου, μιλώντας στο OPEN, ενημέρωσε πως είχε πάει διακοπές με έναν φίλο της και αυτός πήγε να κάνει τεστ προκειμένου να ταξιδέψει στο εξωτερικό, όταν και βγήκε θετικός.
Στη συνέχεια έκανε και η ίδια τεστ, στο οποίο βγήκε αρνητική, αλλά έπρεπε να μπει σε καραντίνα, όπως ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο.
Επέστρεψαν στο ξενοδοχείο τους και ανακοίνωσαν στον ξενοδόχο τι συνέβαινε, όταν εκείνος τούς ζήτησε να μαζέψουν τα πράγματά τους και να φύγουν.

Τηλεφώνησαν στην Πολιτική Προστασία που τους ενημέρωσε πως πρέπει να παραμείνουν στα δωμάτιά τους έως ότου έρθει να τους παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τους μεταφέρει σε ξενοδοχείο καραντίνας, ωστόσο ο επιχειρηματίας ζήτησε να μιλήσει και ο ίδιος στην Π.Π.
Κάλεσε, όμως - σύμφωνα πάντα με την καταγγελία – έναν φίλο του στην Πολιτική Προστασία και λέγοντάς τους πως ακολουθεί τις οδηγίες που έλαβε, «μας φόρτωσε στην καρότσα αγροτικού, με διπλή μάσκας και διπλά γάντια και μας εγκατέλειψε μπροστά στο Κέντρο Υγείας και εξαφανίστηκε».
Η περιπέτειά τους, όμως, δεν τελείωσε εκεί καθώς αναγκάστηκαν να μείνουν έξω από το Κέντρο Υγείας για… 19 ώρες.

Η αδελφή της κα Παπαστεργίου, που βρισκόταν σε διπλανό χωριό, πήγε στην αστυνομία, η οποία, όμως την ενημέρωσε πως έχει «κάτι πολύ πιο σοβαρό να κάνει», όπως είπε η ίδια.
Οι δυό τους παρέμειναν σε έναν παγκάκι για όλες αυτές τις ώρες, ενώ δεν απαντούσε κανείς στις φορείς που καλούσαν, ενώ όταν απαντούσε «ο ένας μάς έστελνε στον άλλον».
«Κερασάκι» στην υπόθεση ήταν ότι έπεσαν και θύματα κλοπής. Τελικώς, και η κα Παπαστεργίου αρρώστησε.



 
Top