ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ....

Πριν είκοσι ακριβώς χρόνια, την 1η Αυγούστου 2001,
η κυρία Λίνα Μενδώνη, τότε Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, πρωτοστατούσε στην προστασία του Τύμβου των Σαλαμινομάχων και της Κυνόσουρας Σαλαμίνας από την ανεξέλεγκτη δράση των ναυπηγείων και των ρυπογόνων μονάδων. Προεδρεύοντας στη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου της 1-8-2001, με την πράξη αρ. 33, θεσμοθέτησε Ζώνη Α΄ απολύτου προστασίας όπου ρητά απαγορεύεται η λειτουργία ναυπηγοεπισκευαστικών μονάδων. Όρισε μάλιστα εύλογο χρόνο τα δέκα έτη για απομάκρυνσή τους, επειδή τείνουν να εξαφανίσουν κάθε στοιχείο ιστορικής μνήμης, όπως έλεγε η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη το 1982.
Σήμερα, είκοσι χρόνια μετά, η κυρία Λίνα Μενδώνη, ενεργώντας περισσότερο σαν εκπρόσωπος των ναυπηγείων παρά σαν προστάτης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αρνείται να εφαρμόσει τους νόμους για τους οποίους πρωτοστάτησε, σφυρίζει αδιάφορα με όσα καταστροφικά συμβαίνουν γύρω από τον Τύμβο και εγκρίνει με τη στάση της τη δημιουργία διαλυτήριου πλοίων σε ζώνη Α΄ απολύτου προστασίας. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να αμφισβητήσει τη γνησιότητα του ίδιου του Τύμβου λέγοντας στη Βουλή ότι «ο τύμβος είναι ‘λεγόμενος’, δεν είναι ο τύμβος των Σαλαμινομάχων – είναι ένα ταφικό μνημείο που αφορά σε πολύ νεότερες ταφές».
Δυστυχώς για σας κυρία Μενδώνη!, ο Τύμβος των Σαλαμινομάχων υπάρχει και θα υπάρχει σε πείσμα όσων προσπαθούν να τον εξαφανίσουν ή τον αμφισβητήσουν.
Δυστυχώς για σας κυρία Μενδώνη, θα μείνετε με το στίγμα του στρατηγικά υπεύθυνου για τη δημιουργία διαλυτηρίου πλοίων δίπλα ακριβώς στον Τύμβο.
Σατανική “λεπτομέρεια”! Το ναυπηγείο που αντί να απομακρυνθεί πήρε άδεια διαλυτηρίου πλοίων, σχετίζεται με γνωστή πολιτική οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας.
Ανάξια κυρία Μενδώνη!!!
 
Top