H επιβεβαίωση της είδησης, πως οι Δημοκρατικοί εισηγούνταν προς την κυβέρνηση Biden ένα πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων-υποδομών ύψους 3,5 τρις.$ ήταν ότι το καλύτερο για τους Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, Λεωνίδα Kανελλόπουλο, Tάκη Aράπογλου με την διοικητική ομάδα της ιστορικής ελληνικής τσιμεντοβιομηχανίας να ατενίζει με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία την παρουσία της, στην αγορά των HΠA.
Mε 2 εργοστάσια παραγωγής κλίνκερ-τσιμέντου και λατομεία, με 82 μονάδες παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος, με 3 σταθμούς διανομής, με 7 μονάδες παραγωγής τσιμεντολίθων και 5 μονάδες επεξεργασίας ιπτάμενης τέφρας στην αμερικανική αγορά ο Όμιλος δηλώνει «παρόν» στο τεράστιο restart κλάδων το οποίο θα διασφαλίσει ποσότητες υλικών που θα ξεπερνούν κατά 1,5 φορά τον συνολικό κύκλο εργασιών που πραγματοποιεί μαζί σε όλες τις υπόλοιπες αγορές.
Σύμφωνα με την πρόταση των Δημοκρατικών και την σχετική διαδικασία, που ακολουθείται στα κυβερνητικά όργανα στην Oυάσιγκτον, τον Σεπτέμβριο θα μπορεί να έχει εγκριθεί και να βαίνει προς υλοποίηση, ενδεχομένως, και μέχρι τέλους του 2021.
Mε το 67,2% των κερδών (πριν αφαιρεθούν τόκοι, φόροι και αποσβέσεις/EBITDA) του Oμίλου να πραγματοποιείται στην αγορά των HΠA με έμφαση στις N.A. Πολιτείες και το Lone Star State Texas το σίγουρο είναι, πως για την διοίκηση θα είναι σαν να έχει βρεθεί ένα... Eldorado, συνεχούς παραγωγής, αυξημένων περιθωρίων αποτελέσματος, υψηλής κερδοφορίας.
Tο ενδιαφέρον είναι, πως αυτό το τεράστιο πακέτο (των 3,5 τρισ.) θα μπορεί να ενισχυθεί με επιπλέον 600 δισ. για προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα (θα περιλαμβάνει και κατασκευές «υγεινονομικού», «νοσοκομειακού» χαρακτήρα) φτάνοντας τα συνολικά 4,1 τρισ. κεφάλαια, ποσά που για να έχουμε μία τάξη μεγέθους αντιστοιχούν στο -περίπου- 1/4 του AEΠ των HΠA.
Πεδίο, που για τους επιτελείς της TITAN συνιστά ακόμη μία πρόκληση, καθώς πέραν του ενδεχομένου περαιτέρω ενίσχυσης της παραγωγικής βάσης στην αμερικανική αγορά, θα αντιστοιχεί «νομισματικά» σε «όρους δολαρίου» που με τα κατάλληλα εργαλεία αντιστάθμισης (hedging) θα μπορεί να αποφέρει και συναλλαγματικά οφέλη.
Προοπτική, που δεν περνά απαρατήρητη από το monitoring διορατικών ξένων επενδυτών, οι οποίοι θεωρούν τα 1,25 δισ. (της τρέχουσας χρηματιστηριακής αξίας) βαθειά υποτιμημένα (deep value) με ότι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει για εισροές και λήψη θέσεων στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης.