Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Η ιστορία διδάσκει ότι όταν οι άνθρωποι ανταλλάσσουν την ελευθερία τους

κι αντάλλαγμα είναι οι υποσχέσεις τάξης και προστασίας,
τα γεγονότα παίρνουν πάντα μια
...

τραγική και καταστροφική στροφή!»
Sergio Mattarella, Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, 25 Απρίλη 2019
Στο επίσημο twitter της Προεδρίας, με την ευκαιρία της επετείου απελευθέρωσης της Ιταλίας από το ναζισμό και φασισμό
(στη συνέχεια και το σχετικό βίντεο)

Έχει απόλυτο δίκιο, ήταν προφητικός ο Mattarella και οι με στόμφο δηλώσεις του το 2019. Σήμερα βρίσκουν την Ιταλία, που όπως η Ελλάδα, η Κύπρος κι η Γαλλία -για την ώρα-, επιβάλλει απαρτχάιντ στους πολίτες της με "υγειονομικό διαβατήριο προνομίων" και υποχρεωτικότητα εμ βολιασμού σε κατηγορίες πολιτών, στο όνομα της «τάξης και προστασίας». Έτσι θα "δικαιωθεί" η ρήση του Mattarella: «τα γεγονότα παίρνουν πάντα μια τραγική και καταστροφική στροφή!».

Η διαφορά βρίσκεται στο ότι σήμερα ο Mattarella βρίσκεται αντιμέτωπος με τις διακηρύξεις του. Σήμερα, μαζί με την κυβέρνηση του δοτού τραπεζίτη Ντράγκι, που στηρίζουν η όλη "αριστερά", η δεξιά, η ακροδεξιά και το πρώτο σε εκλογική δύναμη κόμμα των "αγανακτισμένων" στους δρόμους και πλατείες (Κ5α του Γκρίλλο), καταπατούν το Ιταλικό Σύνταγμα -θέτουν σε αναστολή, όπως λένε-, για την «τάξη και προστασία»... το "καλό του λαού".

Όλα τα ΜΜΕ δεν μεταδίδουν τίποτα απ' ότι συμβαίνει στη γειτονική Ιταλία. 

Μία και μοναδική κραυγή σ' όλη την Ιταλία, από το Μπολζάνο έως τη Λαμπεντούσα, συμπεριλαμβανομένων των νησιών: "Draghi, Draghi, fuck you!" Η υπομονή των Ιταλών έχει ενταφιαστεί. Οι γηραιότεροι θυμούνται τις μαύρες ημέρες του φασιστικού καθεστώτος Μουσολίνι. Παρά την "εθνική εμβολιαστική ενότητα" αριστεράς, δεξιάς κι ακροδεξιάς, αλλά -σε αντίθεση με την Ελλάδα-, με ζωντανές φωνές διανοούμενων, Συνταγματολόγων, Νομικών, Πανεπιστημιακών γιατρών που δεν προδίδουν τον "Ιπποκράτειο Όρκο" τους, καλλιτεχνών, μαρξιστών φιλοσόφων, αλλά και περισσότερους από 45 βουλευτές απ' όλα τα κόμματα (πρωτοστατεί το ITALEXIT του φίλου Γερουσιαστή Gianluigi Paragone), που καταψηφίζουν αυτές τις πολιτικές απαρτχάιντ... χιλιάδες λαού κατακλύζουν δρόμους και πλατείες: "Ντράγκι, αεί γαμήσου"!

Τα ΜΜΕ δεν μπορούν να μιλήσουν για ακροδεξιά, ή ακροαριστερά (μαζί σε κυβέρνηση και μαζικούς εμ βολιασμούς) κι έτσι μιλούν για "ψεκασμένους", αρνητές, αμόρφωτους...

Μια ενδεικτική περιήγηση, από τις εκατοντάδες κινητοποιήσεις σε κάθε πόλη και χωριό της Ιταλίας:

Παλέρμο - Σικελία:

Τορίνο:

Ρώμη (σε πολλές πλατείες):

Τεργέστη:

Sergio Mattarella, Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, 25 Απρίλη 2019:

Κι ο Γαλλικός λαός δεν σταματάει, δεν υποχωρεί...

Οι Γάλλοι στο Μακρόν: «Θα σε κάνουμε να έχεις έναν χειρότερο τρόμο, από όταν ξυπνάς το πρωί κοιτάζοντας το πρόσωπο της γυναίκας σου»

Έχει κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Ιταλία, με δεδομένη τη λογοκρισία των ΜΜΕ: Το εμβόλιο φέρνει Ελευθερία, όπως η καταναγκαστική εργασία έφερνε Ελευθερία στα ναζιστικά στρατόπεδα εξόντωσης του Μένγκελε
 
Top