Στη δημοσιότητα δόθηκε το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρόλα αυτά ο πρωθυπουργός -μάλλον- «ξέχασε» να δηλώσει τη γαλλική εταιρία, SCI Personal Ventures.

Η σύζυγός του -με βάση τα έγγραφα του γαλλικού εμπορικού μητρώου- τον Δεκέμβριο..

του 2020 προέβη σε διοικητικές πράξεις που αφορούν τη συγκεκριμένη εταιρία. Το 2018, η Μαρέβα Μητσοτάκη δικαιολόγησε έσοδα για το φορολογικό έτος 2017 επικαλούμενη τις δραστηριότητες της SCI Personal Ventures. Κι ενώ έχουν συμβεί όλα αυτά, με το ιδιωτικό συμφωνητικό του 2016 (που δεν έχει κατατεθεί σε καμία επίσημη αρχή) ισχυρίζεται ψευδώς ότι την έχει μεταβιβάσει στον αδερφό της.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Κυριάκος και η Μαρέβα Μητσοτάκη όφειλαν να συμπεριλάβουν τη SCI Personal Ventures στη δήλωση τους, αφού η δήθεν μεταβίβαση που έχει συντελεστεί δεν είναι τίποτα παραπάνω από προφάσεις εν αμαρτίαις.

Από εκεί κι έπειτα τα έσοδα του πρωθυπουργικού ζεύγους ανέρχονται συνολικά για το φορολογικό έτος του 2019 σε 146.693,76 ευρώ. Οι καταθέσεις του πρωθυπουργικού ζεύγους ανέρχονται συνολικά σε 255.239,89 ευρώ και 177.848,02 δολάρια ΗΠΑ. Το πρωθυπουργικό ζεύγος κατέχει επίσης έξι επιβατικά οχήματα και ένα φορτηγό.

Παράλληλα, υπέρογκες είναι και φέτος οι δανειακές υποχρεώσεις του πρωθυπουργικού ζεύγους, οι οποίες ανέρχονται συνολικά σε 565.061,04 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού εδώ

 
Top